Українці хочуть продовження війни, - опитування

Українці хочуть продовження війни, - опитування
Більше половини населення України виступають за продовження військових дій в Донбасі.

Про це свідчать дані соцопитування, яке провів Інститут соціальної та політичної психології АПН України спільно з Асоціацією політичних психологів, - повідомляє ТСН.
Згідно з отриманими даними, 24,1% опитаних вважають, що АТО довела свою результативність і має тривати до позитивного завершення.

49% вважають, що у донбаського конфлікту немає іншого рішення, крім швидких і рішучих воєнних дій, не згодні з цим 30,7%, не визначилися - 20,4% респондентів.

Ще 28% респондентів вважають АТО малорезультативною і підтримують ідею введення замість неї режиму територіальної оборони - для більш ефективної боротьби з російським противником і антидержавними збройними формуваннями.

А 31% опитаних висловлюються за припинення АТО, трактуючи її як війну влади з власним народом, що призводить лише до жертв, руйнувань і нових сплесків тероризму.

Разом з тим, як зазначив віце-президент Асоціації політичних психологів України Павло Фролов, з позицією у підтримку військових дій різко контрастують відповіді на питання, чи здатні Збройні сили України ефективно протидіяти армії РФ в умовах відкритої військової агресії з її боку: позитивно на це питання відповіли 24,6%, негативно - 53,7%, важко було відповісти 21,7%.

За його словами, з вимогою введення воєнного стану в Донецькій і Луганській областях погоджуються більше половини жителів Західного, Центрального і Південного регіонів. Однак на сході цю вимогу підтримує вдвічі менше респондентів (26,7%), ще менше - жителів самого Донбасу (11,7%). Більш чи менш категорично заперечують його понад 70% жителів Донецької і Луганської областей.

Всього опитали 2 тис. респондентів у 166 населених пунктах (з них 68 - міські, 98 - сільські) у всіх регіонах України, за винятком АР Крим і Севастополя.

Опитування проводили з 5 до 12 вересня. Враховуючи неможливість проведення опитування в захоплених сепаратистами населених пунктах Донбасу, відповідно збільшили квоту респондентів на звільнених територіях. Похибка вибірки становить 3,2%.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ФролОВ сепаратист і проЖЖовжувати війну йому наказа Кремль!! ось таки зомбоопитування
Відповісти
стверджують, що велика Галіція з України не вийшла і не ВИЙДЕ!
Відповісти
"Як правило, продовження війни хочуть ті, хто точно знає що на неї не попаде" (с)
Відповісти
Останні новини
Українці хочуть продовження війни, - опитування
24 вересень, 2014, 17:17