На Волині ще одна парафія вийшла із УПЦ МП. ФОТО

На Волині ще одна парафія вийшла із УПЦ МП. ФОТО
В Горохівському благочинні Волинської єпархії третя парафія вийшла із підпорядкування УПЦ МП і увійшла в підпорядкування УЦП КП.

Настоятель храму святого князя Володимира села Стрільче Горохівського району Волинської області о. Андрій Лотоцький разом із громадою вирішив покинути УПЦ (МП) та перейти до Київського Патріархату, - повідомляє прес-служба УПЦ (КП).

Горохівський декан прот. Андрій Сидор у співслужінні духовенства району відслужив Божественну літургію у храмі села Стрільче та привітав отця настоятеля і парафіян із подією.

Нагадаємо, що за один місяць в одному лише Горохівському районі до лона УПЦ КП уже перейшли три парафії, які до цього часу були підпорядковані Московському Патріархату.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 31
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
МОЛОДЦІ!Слава України!!!
Відповісти
є все таки розумні не зазомбовані агентом фсб кирилом
Відповісти
Розкольники чим тішетеся? Справжні православні тримайтесь!!! Слава Богу! Слава Богу! Слава Богу!
Відповісти
треба своя помісна канонічна церква(або підпорядкована Константинополю) не московська!!! До слова УПЦ МП була не визнана 140 років!!! Хватить годувати москву!!! Хочем до вселенськонго Патріарха... Гундяєва-кегебешника хватить!!!
Відповісти
Виходячи з Вашої логіки то й Московський патріархат був у статусі розкольників 141 рік.А найкраще,як що існують труднощі бачення різниці між апостолом і остолопом,то краще не писати коментарів.
Відповісти
Історію треба читати а не бути "остолопом"...
на почитай "Відокремлення Московської Митрополії від Київської Митрополії Константинопольського Патріархату та її фактична автокефалія були самостійно довершені 15 грудня 1448 р. поставленням Собором єпископів Великого князівства Московського єпископа Рязанського Іони «Митрополитом Київським» (фактично — Московським). Цей акт відбувся без благословення Константинопольського Патріарха. Через 10 років московський собор виразно маніфестував відрив МПЦ від Києва. Це було виявом довгого існування двох окремих східно-словянських церков-митрополій: Київської (українсько-білоруської) і Московської (великороської). Наступник Іони Феодосій вже іменувався митрополитом «Московським (а не „Київським“) і всієї Великої Росії»."
Відповісти
що правда ОЧІ КОЛЕ!!!! (до Анд)
Відповісти
Наче іншому Богу почали молитися. Яка різниця КП чи МП якщо ти не людина.
Відповісти
раскольники
Відповісти
Слуги диявола!Одне радує що вони будуть в пеклі горіти)
Відповісти
Та не вже розкольники?Просто відриваються шматки пирога, яким ласують ті що зверху і все, от вони і бісяться.Церква давно перетоврилась на бізнес і не більше. Ви зайдіть у церкву біля ТАм-Тама и спитайте по чому там вінчання чи хрестини - своя такса є, а якщо в дома робити хрестини, то попа ще машиною до дому привези,хоча це скрізь так.
Відповісти
І де волинський Владика? Чого мовчить ?
Чи все вже не треба служити людям... Але треба памятати люди перед Богом рівні. Владика своїм мовчанням підтримує москалів...
Відповісти
Православні будьте обережні не попадіть в сітки лукаві.Стільки століть святкували свято " Руських святих " а в КП поміняли на " українських святих".Це розсадник людиноненависників.Господь створив одну єдину церкву.І ця церква існує не 10 чи 20 років так як КП.
Відповісти
На рахунок розколів було багато попереджень, але ж написано що будуть глухі і сліпі.
Відповісти
Ну ну і хочете сказати що помісна розкольна церква краща за Єдину Апостольську церкву.КП просто не вірять в Бога бо якби вірили то просто такого б не чинили.
Відповісти
В КП на першому місці- " слава Україні!,слава героям!, смерть ворогам! А в істинній православній церкві завжди було і є на першому місті: Слава Богу!, Слава Богу!, Слава Богу!
Відповісти
Зараз сміття відсіється і правда розкриється.
Відповісти
Істинні православні християни ніколи іудами не стануть.Це дуже добре що церква очищується.
Відповісти
Церква не повинна ділити людей по національній принадлежності тому що кругом є люди і людиська.Не всі українці хороші і не всі росіяни погані.
Відповісти
А хто такі москалі??? Я так розумію що для КП росіяни не можуть бути братами по вірі? А Бог у вас теж свій " український"??? Чому заважає тільки наша церква а до сектантів ви лояльні? Чому не заважає церква сатани яка утворена в Черкаській області???
Відповісти
І куди ж вони пішли.... Тільки у вірі православній можна спастись, а не в розколі... "Стой за Христа до мученического Креста." Слава Богу!
Відповісти
І куди ж вони пішли.... Тільки у вірі православній можна спастись, а не в розколі... "Стой за Христа до мученического Креста." Слава Богу!
Відповісти
Чому не розміщуєте коментарі?
Відповісти
Цей, з дозволу сказати, "священик", настоятель цього храму, перед тим був в УПЦ КП, а в УПЦ перейшов через особисті конфлікти з Михаїлом і через те, що Михаїл йому гарної парафії не хотів давати. Прийшов до владики Ніфонта, просився, плакав в кабінеті, от його і прийняли. Цього року він заочно ледь-ледь, з трійками, семінарію в Луцьку закінчив, а тепер от так віддячив. Пригріли змію на грудях. Брехун і пристусованець, ніколи нашим і не був.
Тому, невелика втрата. Нормальний священик ніколи вірі своїй не зрадить. А цей, як депутат, - побіг туди, хто тепер "на коні".
Але, пане Лотоцький, якщо ви це читаєте, то знайте, назад вже дороги не буде.
Відповісти
окупантам з моськовської церкви біжіть геть з нашої землі поки люди не винесли вас на вилах!!!!! Ви агенти російських спецслужб під вашою рясою пагони Фсб блищать ще вам не довго залишилось плюндрувати нашу землю!!!!
Відповісти
Хто вас, таких дибілів, в депутати обирає? За твоєю логікою виходить, що всі, хто не в УПЦ КП - окупанти. І греко-католики, яким ви готові дупи лизати, і штунди. Тобі нагадати, скільки "добра" унія в Україні наробила?
Скільки ще ви, чмошники, будете, заради власного рейтингу, людей розділяти? Ти но підпишись по-людськи, то ми тебе притягнемо до відповідальності за розпалювання міжконфесійної ворожнечі і порушення 38-ї статті Конституції України. А поки сміливості немаєш зізнатись, сиди там тихенько і не пшикай.
Незабудь Філарету орден ТРУДОВОГО ЗНАМЕНІ наполірувати, як побачиш. Самі, бляха, з колишніх комуністів і кдбшників повилазили, а тепер бздять тут, патріотри хрІнові!
Відповісти
Гріх переходу в розкол, за словами Іоанна Златоустого, прирівнюється до самогубства....всі знаємо чим закінчив Іуда...є на вас Праведний суд Божий.
Відповісти
упц кп виникло через амбіціі політиків ім і служить..і ніякого відношення до вселенського православя немає.
Відповісти
Що це за такий прояв любові до ближніх?Краще виконуйте чесно свої обовязки і не чіпайте християн. Ви не віруюча людина, а за такі вислови і образи Бог по голівці не погладить. На цій землі похоронені наші діди, прадіди і пра-пра-прадіди, які до речі були православними і ходили саме в Апостольську церкву. Тому Ви не вправі когось ображати і гнати справжніх українців зі своєї землі.Наші предки теж переживали важкі часи і на церкву були гоніння, але іудами не стали.
Відповісти
МОЛОДЦІ! ПОБІЛЬШЕ Б ТАКИХ ПАРАФІЙ НА УКРАЇНІ!
Відповісти
МОЛОДЦІ! ПОБІЛЬШЕ Б ТАКИХ ПАРАФІЙ НА УКРАЇНІ!
Відповісти
Останні новини
На Волині ще одна парафія вийшла із УПЦ МП. ФОТО
25 вересень, 2014, 11:25
Пункт Ягодин «замінували»
25 вересень, 2014, 11:14