У Луцьку проходить міжнародний семінар із вивчення гендерних практик у вишах

У Луцьку проходить міжнародний семінар із вивчення гендерних практик у вишах
Луцьк три дні прийматиме українських та іноземних науковців із різних навчальних закладів, які вивчають гендерні аспекти у роботі ВНЗ.

Керівник центру гендерної освіти при Луцькому педагогічному коледжі Галина Єрко розповіла, що мета міжнародного науково-практичного семінару - поділитися різними напрацюваннями у гендерній проблематиці.

«Великої різниці у гендерній ситуації між вишами України немає. У залежності від специфіки самого університету і його напрямку виникає гендерна нерівність. Зокрема, на керівних посадах працюють чоловіки, а в закладах освіти - жінки»,- зазначила Єрко.

За словами організаторів заходу, перед науковцями стоїть завдання навчитися проводити гендерний аудит у вишах. В аудит увійдуть питання, що стосуються друку підручників, у яких часто трапляються гендерні стереотипи.

Як розповіла представницька польського університету у Білостоці Оксана Войтюк, іноземні науковці давно пишуть докторські роботи та дисертації щодо гендерної проблематики.

«У Польщі на відділенні післядипломної освіти є студії, які навчають гендерному аудиту. При університетах є багато громадських організацій, які співпрацюють із різними іноземними фондами. Вони вивчають гендерну ситуацію у Європі та країнах скандинавії»,- зазначила Оксана Войтюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку проходить міжнародний семінар із вивчення гендерних практик у вишах
25 вересень, 2014, 15:03