Європа має великі плани на Україну, - представник Єврокомісії

Європа має великі плани на Україну, - представник Єврокомісії
Угода про асоціацію між Україною та Євросоюзом не є кінцевою метою співробітництва сторін.

Про це заявив у Брюсселі офіційний представник Єврокомісії Пітер Стано у відповідь на прохання прокоментувати слова Президента України Петра Порошенка про намір у 2020 році подати заявку на членство в ЄС, - пише Gazeta.ua.

"Ми підтримуємо Україну в її зусиллях щодо здійснення необхідних політичних і економічних реформ для модернізації країни", - зазначив представник Єврокомісії.

"В даний час ми працюємо з Україною над реалізацією Угоди про асоціацію, яка пропонує план для цих реформ і модернізації. Європейська Рада нещодавно заявила, що Угода про асоціацію не є кінцевою метою нашої співпраці", - підкреслив Стано.

За його словами, зараз важливо "зосередитися на невідкладних проблемах, що стоять перед країною, і на шляхах вирішення їх найбільш ефективним чином в інтересах народу України".

"Україна повинна зробити свій вільний і суверенний вибір в тому, що стосується її амбіцій, орієнтації та зовнішніх відносин", - додав представник Єврокомісії.

У четвер, 25 вересня, Президент України Порошенко заявив, що через шість років Україна може бути готова до того, щоб подати заявку на членство в ЄС. Він також назвав спільним завданням для всіх українців отримання членства в Євросоюзі.

"У нас часу дуже мало... Україна пробіжить цей шлях, а не пролетить його повз Європи. Ми чітко і обов'язково отримаємо перспективу членства в 2020 році. Це наше спільне завдання", - сказав Президет, представляючи "Стратегію-2020".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Європа має великі плани на Україну, - представник Єврокомісії
25 вересень, 2014, 22:08