Вчені виявили планету, яка може бути населена

Вчені виявили планету, яка може бути населена
Вчені дослідили, що планета в сузір’ї Лебедя може бути населена.

Екзопланету досліджували астрономи із США за допомогою таких найпотужніших телескопів, як Кеплер, Спітцер Хаббл, а про їх відкриття заявили в NASA, - інформує IA ZIK.

Вчені з’ясували, що планета під назвою HAT-P-11b оточена хмарами водяної пари. Цей факт і дозволив дослідникам дійти висновку про потенційну можливість наявності біологічного життя на екзопланеті.

Між тим, HAT-P-11b відкрили ще в 2009 році – фахівці зі Смітсонівського Центру астрофізики, за допомогою телескопів HATNet.

З’ясувалося, що радіус екзопланети більше земного в п’ять разів. Зірка HAT-P-11 віком 6,5 млрд років, навколо якої вона обертається, знаходиться на відстані 120 світлових років від нас. На сьогоднішній день екзопланета вважається єдиною підтвердженої планетою, що обертається близько HAT-P-11.

Початок цього року ознаменувався тим, що вчені з США, які працюють з телескопом Кеплер, підтвердили виявлення 715 екзопланет. А ось випадків, що претендують на потенційну наявність екзопланет в тій чи іншій галузі космосу, ними ж зареєстровано 3,6 тис.

Керівник наукового управління НАСА Джон Грунсфелд заявив, що нові дані, отримані за допомогою трьох найпотужніших телескопів, є дуже цінними в питанні пошуку потенційно жилих планет. Вони допомагають дізнатися не тільки про походження та структуру даної екзопланети, але і дізнатися щось важливе про інші планети.

На щастя, атмосфера HAT-P-11b – прозора, тому, за повідомленням NASA, це вельми спростить завдання дослідників щодо подальшого вивчення екзопланети.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не чіпайте там живуть росіяни вже 2 тисячі років!!!
Відповісти
Останні новини
Вчені виявили планету, яка може бути населена
26 вересень, 2014, 08:25