Де хотіли б народитись українці, - опитування

Де хотіли б народитись українці, - опитування
Згідно з результатами дослідження соціологічної групи "Рейтинг", майже 60% опитаних хотіли б народитися в Україні.

Такі дані повідомляє "ТСН".

Попри напружену ситуацію в нашій державі, кількість опитаних, які хотіли б народитися в Україні, якби могли обирати, тільки зросла.

З квітня кількість таких респондентів збільшилася на 12%. Водночас, кількість людей, які б хотіли народитися у РФ знизилася з 9 до 4%, у Німеччині - з 5 до 3%, а у США - з 4 до 2%.

Переважна кількість опитаних не хотіли б жити в сусідній Росії. Таких соціологи нарахували 78%. Хотіли б мешкати у РФ лише 13% українців. Також 20% опитаних хотіли б жити в Білорусі (не хотіли б 70%), 46% опитаних хотіли б жити в Європі (не хотіли б 43%). У порівнянні з даними за березень минулого року, кількість бажаючих жити в РФ зменшилась більше, ніж вдвічі, - з 30 до 13%. Водночас стало більше тих, хто хотіли би жити в Європі з 43 до 46%.

Воліли б жити в Росії переважно мешканці Донбасу, Східного і Південного регіонів, а також люди з нижчим матеріальним статусом. Натомість до Європи більш схильні жителі Західного, Північного та Центрального регіонів. Також, згідно з результатами опитування, країни Європи для постійного проживання обрали б молодші респонденти з вищим рівнем освіти та матеріальними статусом.

Серед тих, хто позитивно ставиться до канцлера Німеччини Ангели Меркель, у Європі хотіли би жити 56%, у Білорусі – 14%, у Росії – 4%. Лише 28% респондентів, які мають позитивне ставлення до глави Білорусі Олександра Лукашенка, обрали б Білорусь як країну проживання, 15% – Росію, водночас відносна більшість (40%) обрали б Європу. Дивіться фото: Одеса і Харків не люблять Путіна і не хочуть "Новоросію" - російське опитування

Половина опитаних, які позитивно ставляться до російського президента Володимира Путіна, хотіли б жити у Росії, 43% – у Білорусі, 15% – у європейських країнах. Опитування проводилося з 9 по 19 серпня 2014 року серед українців від 18 років і старше. Загальна вибіркова сукупність – 2 тисячі осіб.

Помилка репрезентативності дослідження становить не більше не більше 2,8%.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.