Львів’яни не ремонтують дорогу на Луцьк через нелюбов до волинян, – луцький депутат

Львів’яни не ремонтують дорогу на Луцьк через нелюбов до волинян, – луцький депутат
Депутати Луцької міської ради висловили своє занепокоєння щодо стану дороги Львів-Радехів-Луцьк та відміни потяга «Ковель-Чернівці».

Під час позачергової сесії 10 травня вони ухвалили звернення до Міністерства інфраструктури України та «Укрзалізниці» щодо «негативних тенденцій у транспортному сполученні м. Луцька».

Проект рішення вніс на розгляд депутат Андрій Калахан.

У зверненні йдеться про те, що останнім часом якість транспортного сполучення Луцька із низкою обласних центрів та інших населених пунктів значно погіршилась.

«Автодорога національного значення Н-17 Львів-Радехів-Луцьк перебуває у жахливому стані. Покриття практично зруйноване і не ремонтується належним чином. Бездоріжжя створює небезпеку і незручності як для пасажирів, так і для перевізників. Внаслідок цього власники транспорту несуть збитки – або через ремонт деталей, або через додаткові витрати часу і пального, щоби скористатися іншими автомобільними дорогами.

У таких умовах залізничний транспорт став хорошою альтернативою для лучан і інших мешканців Волині, того, щоби дістатися до Львова та інших західноукраїнських міст.

Як йдеться у відповіді начальника пасажирської служби Львівської залізниці Яворського Б.О. громадянці України Доманській М.Г., з 1 грудня 2011 року скасований рух приміського поїзду №6051/6052 Львів-Ківерці-Львів територією Волинської області, зокрема міста Луцька.

Окрім того, у новому графіку руху поїздів на 2012-2013 рік, який вступає у дію з 27 травня 2012 року, скасовується курсування пасажирського поїзда №667/668 Чернівці-Ковель-Чернівці.

Це – єдиний потяг прямого залізничного сполучення міста Луцька із містами Львів, Івано-Франківськ та Чернівці. Інформація про скасування цього поїзда викликала значний суспільний резонанс серед мешканців нашого міста.

Нам незрозумілі дії Львівської залізниці щодо скасування пасажирського потягу №667/668. За твердженням багатьох жителів Луцька, цей маршрут користувався значним попитом, а квитки на цей маршрут треба було купувати заздалегідь. Це підтверджують дані автоматизованої системи самообслуговування «е-Квиток»: у травні цього року мінімальна заповнюваність плацкартних і купейних вагонів на відрізку Луцьк-Львів становила 49% за 2 тижні до дати відправлення. За добу до відправлення цей показник міг становити до 90%.

Ми дякуємо «Львівській залізниці» за проведення реконструкції залізничного вокзалу у Луцьку, на що передбачено понад 16 мільйонів гривень. Однак ми вважаємо, що при цьому якість залізничного сполучення не повинна страждати.

Вважаємо ганебним, що таке значне погіршення транспортного сполучення Луцька зі Львовом, зокрема скасування поїзда №667/668 відбувається за 2 тижні до початку «Євро-2012». Таким чином, лучанам, які збираються відвідати у Львові матчі Чемпіонату Європи з футболу 2012 року створюються значні перешкоди.

Такі означені вище негативні тенденції у транспортному сполученні заважають розвитку туризму у Луцьку, Львові, Івано-Франківську, міжрегіональному співробітництву в економічній, культурній та освітній сферах і йдуть на шкоду громадянам», – йдеться у зверненні.

Тому депутати від імені лучан просять звернути увагу на вказані проблеми і належним чином на них відреагувати, а також не вдаватися до повного скасування руху пасажирського поїзду №667/668.

«Пропонуємо знайти альтернативні способи вирішення проблеми, наприклад, змінити маршрут або періодичність руху, графіки відправлення тощо», – йдеться у зверненні.

Депутат Сергій Григоренко (ВО «Батьківщина») з приводу дороги Львів-Радехів-Луцьк висловився категорично: у нього склалось враження, що ігнорування ремонту цієї автотраси львівською владою – це «особливий прояв галицького містечкового націоналізму» та нелюбові до волинян.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Змішали горох з капустою
Відповісти
На вокзалі роботи заморожені- всіх кинули на вітку Здолбунів-Львів-для пуску корейської електрички. Євро мимо нас пролетить разом із грошима- не змогла місцева влада пролобіювати та зацікавити промоутерів і туристів нашим краєм. А жаль...
Відповісти
Останні новини
Львів’яни не ремонтують дорогу на Луцьк через нелюбов до волинян, – луцький депутат
10 травень, 2012, 15:04