Україна не хоче продуктів із антитерористичної зони

Україна не хоче продуктів із антитерористичної зони
Україна відмовляється від продуктів із зони АТО.

Відтепер будь-які вантажі, підконтрольні Держветфітослужбі, заборонено вивозити з окупованої терористами території Донбасу в інші регіони вільної України, - пише Дзеркало тижня.

Аналогічна доля стосується вантажів, які повинні були поставити на експорт за кордон.

Державна ветеринарна і фітосанітарна служба України призупинила діяльність своїх територіальних органів в ряді районів та міст Луганської та Донецької областей.

У зв'язку з цим відомство також заборонило ввезення підконтрольної продукції тваринництва з цих територій в інші регіони України.

Як йдеться у повідомленні відомства, відповідний наказ від 25 вересня підписав заступник голови відомства Віталій Башинський.

"Наказом доручено керівникам територіальних органів Держветфітослужби України, які продовжують виконувати свої обов'язки в областях і районах країни, забезпечити державний ветеринарно-санітарний контроль за переміщенням вантажів, підконтрольних службі ветеринарної медицини, та не допускати до обігу вантажі з територій, де припинена діяльність держветорганів", - йдеться в повідомленні відомства.

"Ми змушені запобігти переміщення підконтрольних вантажів ... на територію вільної України", - йдеться в листі голови відомства, розісланому "спеціалістам ветеринарної медицини, які працюють в умовах тимчасової окупації, чи терористичної загрози".

Також Україна змушена фактично відмовитися від експорту такої продукції.

"Після цього Наказу ... всі країни-торгові партнери, яким із вищезазначених територій Україна постачала підконтрольні товари, будуть попереджені про неможливості надання ухвалених гарантій Держветфітослужби", - наголошується в листі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Україна не хоче продуктів із антитерористичної зони
29 вересень, 2014, 14:55