Тайські вчені вивели вакцину проти лихоманки Ебола

Тайські вчені вивели вакцину проти лихоманки Ебола
Вчені з Таїланду заявили, що знайшли вакцину проти смертельного вірусу Ебола, від якого загинули вже понад три тисячі осіб.

Про це повідомляє "Кореспондент" з посиланням на The Bangkok Pos.

Дослідники з бангкокського госпіталю Siriraj мають намір 2 жовтня провести прес-конференцію, де представлять можливі ліки від лихоманки.

Таїландським фахівцям вдалося "отримати антитіла для боротьби з хворобою, викликаною вірусом Ебола". Співробітники медичного факультету госпіталю Siriraj провели ретельне дослідження способів лікування пацієнтів, заражених вірусом Ебола. Учені працювали в університеті Махідол.

ЗМІ Таїланду з посиланням на джерела в медичних колах повідомляють, що для проведення досліджень смертоносний вірус в королівство не привозили. За їхніми даними, дослідження проводилися з родинним вірусом, що викликає геморагічну лихоманку. Деякі коментатори зазначають, що відкриття може бути не таким гучним, оскільки вчені могли придумати "профілактичну вакцину" проти смертельної лихоманки Ебола.

МВФ виділив трьом країнам Африки $130 мільйонів на боротьбу з лихоманкою Ебола.

Напередодні в американському штаті Техас був госпіталізований перший пацієнт з підозрою на лихоманку Ебола.

Хвороба поширюється через прямий незахищений контакт з кров'ю або виділеннями інфікованої людини, а також при контактах з предметами, які були забруднені від зараженої людини. У світі не існує специфічного лікування лихоманки Ебола або вакцини проти неї. В Єврокомісії вважають, що розвиток епідемії, викликаної вірусом Ебола, в Африці буде тривати як мінімум до початку 2015 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Тайські вчені вивели вакцину проти лихоманки Ебола
30 вересень, 2014, 09:02