Facebook спростував претензії про цензуру українських активістів

Facebook спростував претензії про цензуру українських активістів
Українські користувачі Facebook підтримали ідею звернутися до засновника мережі Марка Цукерберга із скаргою на цензуру: акаунти українських активістів мережа блокувала за скаргами так званих «кремлеботів».

До керівництва мережі звернулася і Нацрада з питань телебачення і радіомовлення, - повідомляє Еспресо.TV.

Суть претензій до Facebook полягає у тому, що в Україні немає офіційного представництва компанії, а в Росії - є, і активісти побоювалися, що рішення про блокування приймалися не за правилами, а з міркувань цензури.

У Facebook вирішили дати коментар з приводу роботи компанії в Україні, а також - з приводу системи, за допомогою якої компанія обробляє звернення користувачів і реагує на них. Цей коментар соцмережа вислала і Нацраді.

По-перше, в компанії заявили, що Facebook не має представників ні в Росії, ні в Україні, а неупереджену підтримку користувачам з України надають співробітники з різних країн, що працюють в штаб-квартирі в Дубліні.

Усі звернення та скарги користувачів розглядаються за стандартними правилами. «Ми не дозволяємо користувачам знущатися над людьми або поширювати повідомлення, наповнені ненавистю. Якщо користувачі бачать на Facebook щось, що може суперечити даним правилам, ми заохочуємо їх повідомляти про це», - пише Тиміш Мартиненко, який консультує Facebook з питань PR в Україні.

Звернення користувачів розглядаються командами експертів, які працюють «24 години на добу» по всьому світу. Іноді трапляється, що через велику кількість користувачів мережі в різних країнах світу отримане звернення розглядається неналежним чином. Якщо таке трапляється, мережа оперативно реагує, щоб видалити або відновити контент, йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, наприкінці серпня в черговий раз в мережі була заблокована сторінка блогера Сергія Іванова. Аккаунт «забанили» після того, як Сергій розмістив заклик до росіянок не відпускати синів на війну.

Також, згідно з текстом листа, була блокована сторінка Алекса Заводюка: «У зв'язку з численними скаргами «організованих груп користувачів, зареєстрованих у Росії».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Facebook, скарги
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ЦУКЕРБЕРГ нагло бреше, бо активні антипутінські групи закривають, причому найбвльші.
Відповісти
Шановний Волинь пост! А чому ви не даєте можливості прокоментувати інформацію про брехливий рейтинг Мартиняка? Це ж повна брехня. Не меє у нього ніякого рейтингу!!!
Відповісти