На мікробів тепер можна подивитися в зоопарку

На мікробів тепер можна подивитися в зоопарку
В Амстердамі відкрився перший у світі інтерактивний зоопарк мікробів Мікропія.

Розташований неподалік від міського зоопарку Artis, це незвичайний заклад може цікаво і в подробицях продемонструвати мікрорівень живої природи, - пише Кореспондент.

Автор ідеї та директор Мікропії Хейг Балян давно виношував ідею створення такого зоопарку, щоб показати відвідувачам, що у природі все взаємопов'язане, і що мікроби є найважливішою частиною цих зв'язків.

«Мікроби всюди. Тому мікробіологи необхідні практично кожному сектору економіки - охороні здоров'я, харчовій промисловості, будівництву, нафтогазовій галузі, фармацевтиці. Якщо ми залишимо мікробіологію невеликій групі експертів, у людей ніколи не прокинеться до неї інтерес», - розповів Балян.

Мікропія - це не зоопарк у традиційному розумінні. Заклад нагадує швидше велику лабораторію з масою всіляких мікроскопів. Самі експонати - мікроби, які перебувають у пробірках або чашках Петрі, можна побачити на великих екранах, які проектують зображення з мікроскопів.

Розмноження мікроорганізмів демонструється у спеціальному тривимірному мікроскопі. Також представлена гігантська модель вірусу Ебола. Крім того, спеціальний сканер покаже, скільки мікробів зараз живе на тілі відвідувача, і де саме вони перебувають. Нарешті, закохані пари можуть поцілуватися і дізнатися, скільки бактерій вони передали один одному під час поцілунку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.