Прокуратура Волині розслідує справу "Західінкомбанку" про розтрату ста мільйонів

Прокуратура Волині розслідує справу "Західінкомбанку"  про розтрату ста мільйонів
Прокуратура Волині розпочала кримінальне провадження про розтрату службовими особами "Західінкомбанку" понад 100 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Волинської області.

Відділом захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави прокуратури Волинської області проведено перевірку додержання вимог законодавства про банківську діяльність у приватному акціонерному товаристві «Західінкомбанк».

Встановлено, що службові особи банку за клопотанням чотирьох позичальників кредитних коштів банку в загальному розмірі 103,5 мільйонів гривень. Працівники незаконно прийняли рішення про зміну виду застави на забезпечення повернення цих коштів з депозитних вкладів на товари, яких не існує в обороті.

У подальшому, службовці, зловживаючи посадовим становищем, при наявності заборгованості зі сплати відсотків у цих позичальників ухвалили рішення про відтермінування сплати ними відсотків та про розірвання договорів застави.

Унаслідок цього ПАТ «Західінкомбанк» вчинив розтрату коштів банку, видавши суб’єктам підприємницької діяльності кредитні кошти на суму 103,5 мільйонів гривень. Окрім того, через незаконні дії працівників банк на сьогодні не отримав 7,4 мільйони гривень відсотків за цими кредитними договорами.

Відомості про розтрату майна посадовцями банку шляхом зловживання ними службовим становищем внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Триває досудове розслідування.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ось де наші грошенята поділися... А Скиба водила нас за ніс 5 років
Відповісти
А позичальники належать до тих менеджерів? Ювант, Алювіжен, Мясокомбінат з кобаками, злодюги бондарук і Оська, народний вибранець мартиняк?
Відповісти
Останні новини
Прокуратура Волині розслідує справу "Західінкомбанку" про розтрату ста мільйонів
02 жовтень, 2014, 12:48