Можливий розпад України, якщо вона зараз вступить у НАТО, - Нобелівський лауреат

Можливий розпад України, якщо вона зараз вступить у НАТО, - Нобелівський лауреат
Лауреат Нобелівської премії з економіки Роджер Майєрсон зі США, який нещодавно відвідав Київ, попередив про небезпеку вступу України в НАТО на нинішньому етапі.

«НАТО, вступ у яке сьогодні підтримує більшість українців, - це невдала ставка проти Путіна. Якщо за Україну почнуть воювати американські солдати, ви отримаєте новий Сталінград, і на цьому існування вашої держави може закінчитися. Саме тому Європа і Америка зараз не хочуть створювати у Росії враження початку третьої світової війни», - наголосив Нобелівський лауреат, інформує ТСН.

Американець також підкреслив, що Україні слід негайно проводити реформи, навіть не зважаючи на бойові дії на Сході.

Крім того, державі потрібна децентралізація влади, а також обмеження прав президента. «Я б запропонував варіант Австрії. Там президент, як і у вас, обирається загальними виборами, при цьому у них досить міцна федеральна система. 20% бюджету в ній витрачається на рівні провінції, 10-15% - на муніципальному і 65% - на національному рівні. Президент безпосередньо не контролює органи місцевого самоврядування, тому його, як правило, вибирають більшою кількістю голосів, і він популярний серед населення, не докладаючи особливих зусиль», - сказав Майєрсон.

Нобелівський лауреат також наголосив, що Донецьку та іншим містам Донбасу не потрібні спеціальні закони чи статуси. Якщо ж такі документи впроваджують у життя, то спецстатуси повинні надавати усім регіонам України.

Зазначимо, Майєрсон отримав Нобелівську премію у 2007 році за теорію оптимальних дій, у якій він стверджує, що в конфліктній ситуації людям набагато легше домовитися, якщо їм допомагає посередник.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А якщо НАТО вступить в Україну? )))
Відповісти
Значить російській армії можна, а європейській то третя
Світова???
Відповісти
Останні новини
Можливий розпад України, якщо вона зараз вступить у НАТО, - Нобелівський лауреат
03 жовтень, 2014, 17:56