В армію хочуть повернути гауптвахту

В армію хочуть повернути гауптвахту
Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос виступає за повернення інституту гауптвахт в Збройних силах України.

Повернення гауптвахти дозволить вирішити ряд проблемних питань в зоні АТО, вважає Анатолій Матіос, - повідомляє Кореспондент.

«Інститут військових гауптвахт, який був завжди у Збройних силах, право командира на притягнення до відповідальності військового, який не підкорився наказу шляхом накладення арешту і переміщення його на перебування на гауптвахту, був досить дієвим. На даний момент цього за законодавством немає, і командири військових частин і з'єднань відчувають великі труднощі із застосуванням певних інструментів впливу на військових», - сказав Матіос у неділю, 5 жовтня, на полігоні в Харківській області.

За його словами, повернення гауптвахти, а також внесення низки змін до законодавства дозволять вирішити ряд проблемних питань, які виникають зараз при розслідуванні тяжких та особливо тяжких злочинів у зоні АТО.

«Наша спільна думка з вченими та прокурорами областей - необхідні термінові законодавчі зміни в кримінальному процесуальному законодавстві, які вдосконалять функції розслідування та здійснення правосуддя, а отже, забезпечать невідворотність покарання за злочини, хто б їх не вчинив, в першу чергу, в зоні проведення АТО», - підкреслив він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ДОКИ ВИ БУДЕТЕ ПУБЛІКУВАТИ ФОТО РОСІЙСЬКИХ СОЛДАТ? ЗАПАМЯТАЙТЕ ЦЕЙ КАМУФЛЯЖ, ЩОБ В ПОДАЛЬШОМУ НЕ ПОМИЛЯТИСЬ. БО ЦЕ ВЖЕ НЕ ВПЕРШЕ І НЕ ВП'ЯТЕ.:(
Відповісти
Останні новини
В армію хочуть повернути гауптвахту
05 жовтень, 2014, 17:15