Депутати відхилили законопроект про інтеграцію України в НАТО

Депутати відхилили законопроект про інтеграцію України в НАТО
Комітет ВРУ з питань національної безпеки і оборони відхилив законопроект, який регулює блоковий статус України.

Про це у Facebook написав народний депутат Юрій Сиротюк, - повідомляє Експрес.

«Комітет ВРУ з питань національної безпеки і оборони відхилив проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення суверенітету та захисту територіальної цілісності України, що передбачає відмову від позаблоковості та стратегічного партнерства з РФ та визначено напрямок на євроатлантичну інтеграцію в НАТО. Особливо в критиці урядового законопроекту відзначився УДАР. На мою думку - це удар не по уряду, а по зовнішньополітичній перспективі...», - написав Сиротюк.

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони ухвалив рішення, що питання позаблоковості та участі України у військово-політичних блоках має бути прерогативою вже нового складу Верховної Ради України.

На засіданні у вівторок, 7 жовтня, обговорювався урядовий законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення суверенітету та захисту територіальної цілісності України», який передбачає, зокрема, перспективу набуття членства в НАТО, але комітет не підтримав пропозицію рекомендувати Верховній Раді ухвалити його, - наголошується у повідомленні прес-служби голови комітету з питань національної безпеки і оборони Володимира Литвина.

«Позиції членів комітету щодо доцільності ухвалення відповідного законопроекту розділилися. Комітет не підтримав пропозицію рекомендувати Верховній Раді України прийняти за основу даний проект закону. За підсумками обговорення, голова комітету Володимир Литвин вніс пропозицію рекомендувати розглянути це питання новообраній Верховній Раді України з урахуванням суспільних запитів, настроїв і очікувань і виходячи з інтересів безпеки держави», - повідомили у прес-службі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
наші люблять у щось вступити... Потім смердить.
Відповісти
Останні новини
Депутати відхилили законопроект про інтеграцію України в НАТО
08 жовтень, 2014, 09:42