Незабаром користувачі Facebook зможуть спілкуватися анонімно

Незабаром користувачі Facebook зможуть спілкуватися анонімно
Соціальна мережа Facebook вирішила створити мобільний додаток, в якому користувачі зможуть спілкуватися анонімно під вигаданими іменами.

Приводом до розробки нового додатка став недавній скандал, коли ряд відомих представників ЛГБТ-спільноти в США позбулися доступу до Facebook-акаунтів через те, що використовували псевдоніми, - повідомляє Дзеркало тижня.

Представники Facebook тоді вибачилися перед користувачами і пообіцяли доопрацювати політику реальних імен, якої соцмережа дотримується з моменту запуску.

Компанія працює над самостійним мобільним додатком, де користувачі можуть спілкуватися, не вказуючи реальні імена. Запуск програми заплановано на найближчі тижні, кажуть джерела.

Раніше у Facebook існувало правило, що користувач повинен бути зареєстрованим під реальним іменем. Найімовірніше компанія збереже цей принцип на основному сайті, проте запропонує бажаючим альтернативу у вигляді нового додатка.

Ідея сервісу у тому, щоб користувачі Facebook могли під різними псевдонімами відкрито обговорювати теми, які не хотіли б коментувати під реальним ім’ям.

Поки не зрозуміло, як новий додаток буде взаємодіяти з сайтом Facebook і чи буде дозволено анонімний обмін фотографіями.

Зазначимо, що це вже не перша ініціатива всесвітньо відомої соцмережі щодо захисту ідентичності користувачів. Раніше повідомлялося про те, що Facebook представляв функцію, яка дозволяє заходити в сторонні додатки з реєстраційними даними Facebook, але залишати їх анонімними для розробників.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тепер на фейсбук будуть орудувати тролi.
Відповісти
И превратится фейсбук в контачку :(
Відповісти
Останні новини
Незабаром користувачі Facebook зможуть спілкуватися анонімно
08 жовтень, 2014, 10:52