Українцям покажуть «Путінські ігри»

Українцям покажуть «Путінські ігри»
У четвер, 9 жовтня, Міжнародний фестиваль кіно та урбаністики «86» випускає в український прокат документальну стрічку «Путінські ігри» Алєксандра Ґєнтелєва.

Про це повідомляє IA ZIK.

«Путінські ігри» – це викривальна історія про розкрадання мільярдів при підготовці Зимової олімпіади-2014. Прем’єра стрічки відбулася минулого року в Амстердамі на одному з найбільших міжнародних фестивалів документального кіно IDFA. Продюсеру картини Симоні Бауман пропонували близько 1 мільйона доларів за те, щоб зняти фільм з показу.

Один з героїв «Путінських ігор» – колишній будівельник-підрядник Валерій Морозов, що втік у Лондон. Він розповідає режисерові про вимоги «відкатів» з олімпійських проектів, включаючи відкриті погрози в разі відмови «давати на лапу» чиновникам.

Коли Ґєнтелєв брав перше інтерв’ю у Морозова, той був у Лондоні гостем. Друге інтерв’ю, в 2013 році, відбулося, коли Морозов отримав в британській столиці політичний притулок.

Окрім того, режисеру Алєксандру Ґєнтєлєву вдалося поговорити з багатьма ключовими фігурами – від мера міста Сочі та корумпованих підрядників, сенаторів і лобістів, до президента Олімпійського комітету Росії. Ці розмови допомогли авторові пролити світло на масштаби розкрадань та екологічні наслідки Зимової олімпіади в Сочі.

Стрічка заборонена до показу в Росії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Путін, кіно
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
нам би такого президента щоб посадив по тюрмах наших злодіїв яценюка та його команду які пограбували україну
Відповісти