Ковель прийняв півтори сотні вимушених переселенців

 Ковель прийняв  півтори сотні вимушених переселенців
Ковель прийняв понад півтори сотні вимушених переселенців з Донецької, Луганської областей та Криму.

Про це повідомляє місцеве видання "проКОВЕЛЬ".

Громадяни, які прибули у Ковель з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, отримують відповідні послуги, передбачені законодавством. У виконавчому комітеті міської ради визначено відповідальну особу з питань координації надання допомоги вимушеним переселенцям - начальника відділу з питань цивільного захисту Юрія Дідковського, - повідомили у Ковельському міськвиконкомі.

Станом на 7 жовтня у Ковелі зареєстровано понад 160 осіб з Луганської, Донецької областей та АР Крим (з них - третина діти), які прибули до нашого міста на тимчасове проживання. Міська влада робить усе необхідне для того, аби переселенці отримали належні їм послуги. Для цього вони заповнюють інформаційно-реєстраційні картки, у яких зазначають свої потреби.

Наразі переселенцям надаються медичні послуги, оформляються соціальні та пенсійні виплати, надається допомога у працевлаштуванні, навчанні дітей у загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах. Усі звернення громадян розглядаються у визначеному законодавством порядку у досить стислі терміни.

Варто нагадати, що у Ковелі для більш оперативної організації роботи щодо ведення обліку людей, які вимушено переселяються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, та ведення єдиного реєстраційного шаблону створено тимчасову мобільну моніторингову групу.

Головною проблемою залишається забезпечення переселенців житлом. Усі, хто прибув до Ковеля зі сходу та Криму, проживають у своїх рідних, знайомих та друзів або винаймають квартири. У комунальній власності міста немає житлових приміщень, у яких можна було б тимчасово розмістити переселенців. Тому міська влада звертається до ковельчан з проханням допомогти їм з житлом.

Але разом з тим є й інші проблеми, які треба вирішувати. Чимало сімей мають на утриманні маленьких дітей, тому потребують найнеобхіднішого: дитячого харчування, білизни, миючих засобів, одягу тощо. Кожна родина може долучитися до благородної справи і надати ту чи іншу допомогу родинам, які не з власної волі вимушені були переселитися з Криму та зони проведення АТО у безпечні регіони.

Тож, шановні ковельчани, керівники підприємств, установ та організацій! Якщо у вас є можливість надати допомогу (роботу, житло, ліки, харчі, кошти, речі першої необхідності) людям, які прибули до Ковеля на тимчасове проживання, просимо звертатись у Ковельський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за адресою: вул. Незалежності, 73, каб.120. Телефони для довідок: (03352) 61748, (095) 3598563, (068) 4046146.

Відповідальна особа з питань координації надання допомоги вимушеним переселенцям - начальник відділу з питань цивільного захисту виконавчого комітету міської ради Юрій Дідковський. Адреса: вул. Незалежності, 73, каб.117. Телефони для довідок: (03352) 61745, (050) 2745322

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Ковель прийняв півтори сотні вимушених переселенців
09 жовтень, 2014, 10:34