Волинські депутати не знають, що робити з базою відпочинку біля озера

Волинські депутати не знають, що робити з базою відпочинку біля озера
База відпочинку «Тросне» в селі Карасин Маневицького району потребує інвесторів, бо в області нема коштів на її ремонт та утримання.

Про це розповів голова Волинської обласної ради Валентин Вітер під час Дня депутата 9 жовтня.

Він наголосив, що на минулій сесії деякі обранці громади ініціювали продаж бази відпочинку «Тросне», що перебуває на балансі Волинської обласної філармонії в селі Карасин Маневицького району, однак ці ж депутати на оглядини об’єкта так і не з'явилися.

«Саме через цю базу відпочинку ми і організували День депутата, щоб люди побачили, за що доведеться голосувати на наступній сесії. Ініціатори проекту рішення, пов’язаного з «Тросним», так і не з'явилися», - сказав Валентин Вітер.

Присутні обранці волинської громади побачили, що територія бази відпочинку у жахливому, занедбаному стані.

Вона розташована біля озера, де немає навіть пляжу та підходу до води, адже все заросло очеретом. Влітку територія кишить гадюками, вужами, комарами. Два дерев'яні будиночки ветхі та трухляві. В середині них чути сирістю. Дахи будинків вкриті шифером, який уже «поріс» мохом. База не підключена до електроенергії, до неї не підведена ні каналізація, ні вода.

Валентин Вітер зауважив, що до 2011 року територія перебувала на балансі Волинського обласного кіновідеомузичного підприємства. Коли його ліквідували, депутати прийняли рішення передати її на баланс Волинської обласної філармонії.

Через брак коштів філармонія не опікувалася базою. На її території працює лише одна людина – сторож, який слідкує за майном.

Дорогою депутати пропонували зробити на території комплексу базу відпочинку для дітей, сімей з дітьми. Однак, оглянувши об’єкт, різко змінили своє рішення.

«В таких умовах жити нереально і неможливо. Ні води, ні каналізації, ні електроенергії. Останню треба вести за півкілометра. Ні навіть підходу до озера. Ми б своїх дітей не пустили б сюди на відпочинок», - заявили майже одностайно депутати.

Єдиним виходом з ситуації є залучення інвестора, адже в обласному бюджеті грошей на її утримання немає.

Дехто з обранців висловив думку, що «інвестору треба медаль за відвагу давати, якщо він погодиться взятися за базу».

«На Маневиччині 18 великих озер, всі гарні. Цій території потрібен господар. Приблизний кошторис її облагородження від півмільйона до мільйона гривень. Потрібно зносити існуючі будинки і зводити нові, проводити каналізацію, воду, електрику. Але навіть якщо це все зробити - чи приїдуть сюди люди, чи окупиться цей проект? Такі бази відпочинку варто робити десь ближче до Луцька, а не за 100 кілометрів від нього», - висловив думку депутат Віктор Прокопчук.

Подальшу долю території депутати вирішуватимуть уже на найближчій сесії обласної ради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ні. неправда!!!! це позиція тільки однієї сторони. під час поїздки звучали й інші категоричні думки про те, що не можна майно продавати. Є там і вода поблизу, і світло поруч. просто до сусідньої бази Вк19 його обрізали за борги. Нема в Маневичах господаря, який би ЗАХОТІВ ці будинки зберегти для земляків. ЧОГО ВСЕ ПРОДАВАТИ???? тДітям віддайте, за школою якоюсь закріпіть!!!! віддайте колківському ліцею, вони там зроблять люкс! а майно просто хочуть купити. Можливо, ті ж начальники місцеві, які сьогодні відмовляються розглядати варінати його використання. Продасте, там за років три постане притон. Сто відсотків. Або дачка когось із місцевих із великим парканом, який туди гсотей запрошуватиме для ориганльності.
Відповісти
це логіка "щирого українця"............нехай краще хащі з гадюками......аби хтось маєток не збудував....бо ж жаба задавить.............
Відповісти
Останні новини
Волинські депутати не знають, що робити з базою відпочинку біля озера
10 жовтень, 2014, 11:52