Міліція не побачила криміналу у розбитті дошки воякам УПА в Луцьку

Міліція не побачила криміналу у розбитті дошки воякам УПА в Луцьку
Міліція міста Луцька поки що не хоче порушувати кримінальну справу за фактом розбиття меморіальної дошки на стіні медичного коледжу.

Про це йдеться у відповіді, яку начальник МВ МВС України у Волинській області Роман Крохмаль надав депутату Луцької міської ради Андрію Калахану, яку депутат оприлюднив у мережі Facebook 14 травня. Відповідь датована 19 квітня, Постанова про відомову у порушенні кримінальної справи - 17 квітня.

Нагадаємо, 8 квітня у Луцьку невідомі розбили меморіальну дошку, встановлену на честь пам’яті вояків УПА, публічно закатованих енкаведистами в Луцьку 1945 року. Після того як дошку 13 квітня відновили, 20 її розбили знову.

Відповідь Крохмаля стосується першого інциденту, який стався 8 квітня.

Правоохоронець пояснив: цей інцидент точно не містить ознак злочину «пошкодження майна», адже матеріальний збиток незначний.

Проте випадок може містити ознаки таких злочинів як «хуліганство» чи «пошкодження пам’яток історії і культури».

«В діях невстановленої особи склад злочину, передбачений статтею 194 КК України (пошкодження майна) відсутній, оскільки сума завданих збитків не досягає необхідного мінімуму для порушення кримінальної справи. В порушенні кримінальної справи відмовлено на підставі ст. 11 КК України (малозначимість) та п.2 ст.6 КПК України (за відсутністю в діянні складу злочину)», - йдеться у відповіді Крохмаля.

У постанові про відмову у порушенні кримінальної справи йдеться, що "вартість меморіальної дошки пам"яті героїв УПА та сума збитків становить 15 тисяч гривень".

Міліція повідомила, що провела за фактом інциденту перевірку. «Під час проведення перевірки та опитування громадян встановити свідків та очевидців, а також особу, яка могла б бути причетна до даної події виявилося неможливим»

Водночас, як стверджує Крохмаль, прийняти остаточне процесуальне рішення про наявність чи відсутність в діях особи ознак складу таких злочинів як «хуліганство», або «нищення, руйнування чи псування пам’яток історії або культури» неможливо. Адже на адресу Луцького МВ УМВС України у Волинській області за період проведення перевірки (часові рамки якої визначені законом) не надійшло офіційних письмових відповідей з Волинського центру гідрометеорології та з відділу охорони культурної спадщини Луцької міської ради.

Від гідрометеорологів міліціонери хочуть отримати інформацію про те, яка погода була у місті на момент виявлення пошкодження дошки.

А від відділу охорони культурної спадщини Луцької міської ради - чи є ц дошка художньою, культурною чи історичною цінністю.

Крім того, як ідеться у постанові про відмову у порушенні кримінальної справи (див. документ), на момент перевірки міліціонери не отримали від науково дослідного криміналістичного центру при УМВС в області результатів висновку трасологічного дослідженнння меморіальної дошки.

«При надходженні відповідей по даному факту буде прийняте остаточне процесуальне рішення», - запевнив головний міліціонер міста Роман Крохмаль.



Постанова про відмову у порушенні кримінальної справи:



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Міліція міста Луцька поки що не хоче порушувати кримінальну справу за фактом розбиття меморіальної дошки на стіні медичного коледжу." КЦ

Ну что значит - "не хоче", в самом-то деле?! Не может без официальных заключений инстанций, упомянутых в тексте ответа Крохмаля Калахану. А вас почитать, так милиция делает то, что ей вздумается, а не то, что закон велит.
Відповісти
Щось Калахан надто розписався, один раз Бог вже покарав. Вичухався - і знов людей брудом поливати. Ту дошку скоріше за все діти м'ячем побили і ще місяць сіпалися від кожного дзвінка на домашній телефон, уявляючи що то міліція їх хоче посадити на довічне ув'язнення. А у депутатів і громадських діячів просто таки скрізь політика і організована злочинність.
Відповісти
Дивіться, щоб за свій злий язик ви не постраждали, бо багато розписалися. Ви теж не застраховані від такої хвороби, а вимолювати здоров’я надто важко. Діти збили м’ячем раз. А другий теж діти? Не зачасто вони м’ячем грають на тому ж місці і потрапляють в одну дошку. Подумайте, якщо є чим. Чи може тови збили?
Відповісти
Подобається мені наш народ. Хвора людина, у нас впринципі не може бути злою чи поганою, якщо 1 слово скажеш в бік скривдженого чи хворого, всі тобі люб'язно побажають, щоб тебе згвалтували, вбили, і раку з туберкульозом. Може я помиляюся, але доброта, людяність та здоров'я - це не на пряму пов'язані речі?
Відповісти
Справді гранітну дошку два рази діти м'ячем побили, а може й надувною кулькою. А наша міліція свято виконує букву закону, 15 тисяч гривень - це ж дрібниці, півзарплати. Це ж не білборд з нашим батьком Віктором Федоровичем!

Відповісти
Нащот двох разів і білборда з батьком Януковичем ти, канєшно, прав. Но міліцію можна поняти: прикінь, сьогодні вона порушить справу, а завтра прийде дядько або тьотка прокурор і доколупається: на основанії чого порушили? Треба, шоб усі документи були в порядку, правильно самий перший коментатор сказав.
Відповісти
Ну у Крохмана герої зовсім інші - Каганович наприклад....
Відповісти
Героїв понаходили))))
Відповісти
Останні новини
Міліція не побачила криміналу у розбитті дошки воякам УПА в Луцьку
14 травень, 2012, 13:23