«Один з перших моїх законопроектів стосуватиметься житла для молоді», – кандидат у народні депутати Іванюк *

«Один з перших моїх законопроектів стосуватиметься житла для молоді», – кандидат у народні депутати Іванюк *
Держава повинна забезпечити реалізацію дієвих програм кредитування житла для молоді. Це питання має бути серед першочергових на порядку денному нової Верховної Ради.

Про це 13 жовтня заявив кандидат у народні депутати України по одномандатному виборчому округу №22 від «Блоку Петра Порошенка» Роман Іванюк.

Він разом із генеральним директором ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536» Ігорем Чорнухою оглянув об’єкти будівництва в обласному центрі.

«Я добре знаю стан справ у будівництві. У 2006-2009 роках працював над реалізацією проектів з будівництва торговельних центрів і відтоді слідкую за галуззю. Ще тоді я зрозумів – якщо не створювати штучних перешкод, ця галузь розвиватиметься, стимулюватиме розвиток суміжних виробництв, забезпечуватиме робочі місця і високі заробітні плати», – розповів Іванюк.

Фахові знання кандидата підтвердив Ігор Чорнуха, який все життя працює у будівництві. На його думку, Україні потрібні саме такі молоді спеціалісти і законотворці, які сприятимуть залученню інвестицій.

Нині будівельна галузь переживає не найкращі часи, бо в країні немає стабільності, громадяни не впевнені у завтрашньому дні. Тому, на думку Іванюка, першим кроком нової Верховної Ради має стати досягнення миру. А наступним – підвищення купівельної спроможності громадян, щоб люди були в змозі придбати власне житло.

І головне – держава шляхом втілення соціальних програм має надати таку можливість молоді та працівникам бюджетної сфери. Йдеться не про безоплатне надання житла за державний кошт, а про вигідні умови кредитування під державні гарантії. Іванюк переконаний: «Кредити у гривні під 25% – це нонсенс, жодна сім’я не витримає такого навантаження».

Роман Іванюк вже має напрацьований законопроект про розвиток молодіжного житлового кредитування, який планує внести на розгляд Верховної Ради. «Це питання першочергової ваги, і в парламенті я буду наполегливо працювати над програмами підтримки молоді», – запевнив кандидат у народні депутати.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
«Один з перших моїх законопроектів стосуватиметься житла для молоді», – кандидат у народні депутати Іванюк *
14 жовтень, 2014, 13:29