На Волині впав рівень підліткової злочинності, - прокуратура

На Волині впав рівень підліткової злочинності, - прокуратура
У результаті вжитих упродовж 9 місяців 2014 року заходів вдалось посилити вплив органів прокуратури на стан попередження правопорушень серед дітей.

Як наслідок, рівень підліткової злочинності в порівнянні з аналогічним періодом минулого року зменшився на понад 7 відсотків, - повідомляє прес-служба прокуратури області.

Вживали цьогоріч прокурори й заходів задля захисту прав і свобод дітей, проводячи перевірки в порядку нагляду за додержанням і застосуванням законів. Упродовж 9 місяців 2014 року винесено 230 постанов про проведення таких перевірок у сфері освіти, опіки і піклування, праці і працевлаштування, соціального захисту дітей, попередження правопорушень серед неповнолітніх, охорони життя і здоров’я дітей, захисту їх житлових і майнових прав та попередження насильства в сім’ї.

За результатами перевірок розпочали 5 кримінальних проваджень, 3 з яких направили до суду, внесли 224 подання, скасували 7 незаконних актів, притягнули до відповідальності 198 службових осіб, за актами прокурорського реагування відшкодували 178 тисяч гривень, поновили права майже 200 неповнолітніх.

Органи прокуратури Волині активно застосовували цьогоріч і цивільно-правові заходи з метою усунення виявлених порушень законності в сфері захисту прав і свобод дітей, що сприяло реальному поновленню порушених прав неповнолітніх.

Так, упродовж 9 місяців поточного року судами задоволено 28 позовів на суму 506 тисяч гривень, пред’явлених прокурорами в інтересах дітей, з яких 22 позови на суму 487 тисяч гривень, - у сфері захисту житлових та майнових прав підлітків.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині впав рівень підліткової злочинності, - прокуратура
15 жовтень, 2014, 13:48