Двох ковельських чиновниць судитимуть за самоуправство

Двох ковельських чиновниць судитимуть за самоуправство
За самоуправство засуджено двох чиновниць Ковельської мерії. Вирок суду - 5 років позбавлення волі зі сплатою штрафу.

Про це повідомляють у пркуратурі Волинської області.

Вироком Ковельського міськрайонного суду від 10 квітня цього року засуджено двох посадових осіб Ковельської мерії – Ірину Савелькіну та Тетяну Дудік до 5 років позбавлення волі зі сплатою штрафу.

Екс-начальник відділу по управлінню майном комунальної власності виконкому Ковельської міської ради Ірина Савелькіна сплатила 14 тисяч гривень, а колишній головний спеціаліст згадуваного відділу Тетяна Дудік - 13 тисяч гривень.

Засуджених звільнено від основного покарання з іспитовим строком: Ірину Савелькіну – на 2 роки, Тетяну Дудік – на один рік, оскільки вони добровільно відшкодували майже 150 тисяч гривень.

Як розповів заступник прокурора області Анатолій Хомич, за вироком суду колишні представниці мерії визнані винними у тому, що працюючи на відповідальних посадах у відділі по управлінню майном комунальної власності виконкому Ковельської міськради, самовільно, без відповідного рішення міської ради звільнили п’ятьох місцевих підприємців від сплати орендної плати за орендоване ними комунальне майно, яке належить територіальній громаді міста.

До міської казни Ковеля у 2011 році не надійшли чималі кошти - 149 672, 41 гривень.

Окрім того, посадовці, зловживаючи службовим становищем, ще й заволоділи грошима місцевих підприємців в сумі 25 тисяч гривень, які бізнесмени в тому ж таки 2011 році мали перерахувати як орендну плату на відповідний розрахунковий рахунок відділу по управлінню майном комунальної власності виконкому Ковельської міськради.

За вироком суду, який уже вступив у законну силу, екс-чиновниці один рік не матимуть права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих обов’язків.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Двох ковельських чиновниць судитимуть за самоуправство
14 травень, 2012, 16:07