Театр «ГаРмИдЕр» запрошує на виставу «Віткацій є / Віткація немає»

Театр «ГаРмИдЕр» запрошує на виставу «Віткацій є / Віткація немає»
Театр «ГаРмИдЕр» спільно з Генеральним Консульством Республіки Польща у місті Луцьку запрошує на другий прем’єрний показ.

17 жовтня о 19:00 в обласному театрі ляльок пройде вистава «Віткацій є / Віткація немає», - повідомляють організатори.

"За допомогою театральної гри ми прагнули пізнати явище польської і світової культури означене словом «Witkacy» («Віткацій»). У ньому — химерний світ художнього бунтаря і культурного провокатора, великий світ письменника, художника і театрала", - зазначать учасники театру.

Входження актрів у світ Віткація розпочалося з місця, де він покінчив життя самогубством — містичного дуба у селі Великі Озера на Рівненщині.

"Перетікло воно факти й легенди, які записані нами від жителів цього села. Далі нас закрутило у містифікаціях навколо життя і смерті Віткація. Щораз автор наполегливо диктував кожен крок у процесі постановки уривків його творів «Бляха муха» (переклад Михайла Барбари), «Дюбал Вахазар» і «Шевці». Крім того, він забороняв керуватися звичною життєвою логікою і врешті забажав бути присутнім у сценічному просторі", - пишуть актори.

В основі театральної гри — документальні свідчення, інтерв’ю і статті про Станіслава Іґнація Віткевича, а також — цитати, уривки драматичних творів та мотиви фотопортретів і картин самого Віткація. Ця гра є приводом для подальшого проникнення у світ непересічного Художника і великого Містифікатора.

Вистава відбудеться 17 жовтня, о 19:00 у Волинському обласному академічному театрі ляльок , за адресою: вул. Кривий Вал, 18.

Нагадаємо, перший показ вистави зібрав повний зал.

Квитки можна придбати за адресою: вул. Лесі Українки, «Книжковий пасаж», крамниця «Кіт Горошко». Графік роботи: пн-пт — 10:00-19:00, сб-нд — 11:00-16:00. А в день показу вистави квитки — за адресою театру з 17:00.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Театр «ГаРмИдЕр» запрошує на виставу «Віткацій є / Віткація немає»
16 жовтень, 2014, 08:35