У Луцьку відкривають туристичний сезон

У Луцьку відкривають туристичний сезон
Днями у Луцьку стартує туристичний сезон, у якому заплановано чимало заходів для самих лучан та гостей міста.

Про це йшла мова під час прес-конференції у Луцькій міській раді 14 травня.

Як розповіла начальниця відділу розвитку туризму Наталія Бунда, офіційне відкриття туристичного сезону відбудеться 18 травня у Міжнародний день музеїв. Відкриття буде театралізованим – о 21.00 на Театральній площі лучан чекає сюрприз.

Також у цей день музей Волинської ікони, Волинський краєзнавчий музей та Художній музей проведуть дві безкоштовні екскурсії для усіх охочих.

А на відвідувачів Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки також чекає вільний вхід, а з 18.00 до 20.00 – майстер-класи від козаків зі стрільби з лука, а також виступ військового духового оркестру.

А у Луцькому замку цього дня відбуватиметься VІІІ міжнародний джаз-фестиваль «Музичні діалоги».

У суботу, 19 травня, гостей та лучан запрошують на обласний фестиваль танцю та духової музики. Відбудуться безкоштовні екскурсії нестандартними туристичними маршрутами, які проведуть відомі люди міста: письменник Володимир Лис, ведуча радіо «СіД FM» Вікторія Жуковська, краєзнавець Вальдемар Пясецький. Запропонують лучанам і гостям міста англомовну екскурсію за участю волонтера Корпусу Миру США Террі Меттісона. Також 19 травня – другий день джаз-фестивалю «Музичні діалоги».

Окрім того, за словами Бунди, 20 травня при вході у центральний парк стартує молодіжний «Проспект розваг». Також цього дня відбудеться виставка-презентація туристичного потенціалу міста Луцька та Волинської області, продовжиться проект «Мистецька вулиця». Усі охочі матимуть можливість долучитися до майстер-класів від фестивалю «Солом’яна птаха» та взяти участь у екскурсії містом. Впродовж вихідних працюватиме туристично-інформаційний пункт, а на Театральному майдані транслюватимуться фільми «Моє місто – моє життя».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: туризм
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дуже смішно відкривати туристичний сезон немаючи жодного туристичного продукту та демонструючи лише один фільм про Луцьк. Де і коли і хто буде проводити екскурсії? Екскурсії - вже старе як світ. Чи це буде як на день туризму, хто знайде обіцяного екскурсовода? Де альтернатива? Всі ці заходи лише підписані під "туристичний сезон". Якби не піар з туристичним сезоном вони б і так відбулися. Де хоча б ярмарка туристичних організацій, сільського туризму Волині. Тільки понти, і то 70% програми невиконається.
Відповісти