Пивовари Волині поповнили бюджет більше ніж на мільйон гривень

Пивовари Волині поповнили бюджет більше ніж на мільйон гривень
Пивовари Волині сплатили до держбюджету 1,1 мільйона гривень акцизного податку

Волинські пивоварні цього року збільшили сплату акцизного податку на 12,5 відсотка, - повідомляє прес-служба головного управління державної фіскальної служби.

Зокрема, за підсумками 9 місяців 2014 року до держбюджету волинські пивовари відрахували 1 138 тисяч гривень акцизного податку, або на 126,8 тисячі гривень більше проти аналогічного періоду 2013 року.

«Ми ретельно аналізуємо діяльність усіх без винятку платників акцизного податку і бачимо, що потенціал для зростання надходжень цього платежу до держбюджету, зокрема від пивоваріння, на Волині в майбутньому однозначно є: у цьому переконує стабільний попит на якісний місцевий продукт та обсяги реалізації. Не варто забувати, що саме пивоварні за умови реалізації ними своєї продукції в роздрібній торгівлі безпосередньо споживачам є ще й платниками збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства», - зазначає виконавець обов'язків начальника ГУ ДФС у Волинській області Віталій Чуй.

Однак, за словами керівника ГУ ДФС в області, у більшості виробників пива Волині досить вагома частка продажу не ідентифікованим покупцям.

Наразі у ГУ ДФС в області не мають підстав для звинувачень у порушеннях податкового законодавства волинських виробників пива і сподіваються на відкритість і довіру у стосунках платників податків з органами ДФС.

Нагадаємо, що відповідно до пропонованих податкової реформи та децентралізації влади акцизний податок може стати додатковим джерелом надходжень і до місцевих скарбниць.
Зокрема, нині активно обговорюється механізм поповнення місцевих скарбниць за рахунок запровадження додаткового акцизного податку. Планується, що ставку цього податку встановлюватимуть органи місцевого самоврядування з врахуванням місцевої специфіки. Ставка податку може бути диференційованою від 0 до 5 відсотків для різних груп підакцизних товарів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а перелік тих пивоварень у вас? щось не видно того пива.
Відповісти
Павлівка, Земан, Карабас, Ющак, Аверс, Ковельська броварня
Відповісти
Останні новини
Пивовари Волині поповнили бюджет більше ніж на мільйон гривень
17 жовтень, 2014, 13:15