На Волині створили мультфільм «Український тАТО». ФОТО

На Волині створили мультфільм «Український тАТО». ФОТО
На Волині створили мультфільм «Український тАТО» про те, як живуть більшість сімей тих, хто воює.

Про це повідомляє "Слово Волині".

Історію вигадали, оживили і випустили в світ дизайнер і фотограф - Вікторія Русин і лучанин, відеоінженер, оператор, режисер, творча особистість - Павло Бондаренко.

Автори пояснюють, що ця історія - збірний образ. Головні герої: тато і двоє дітей. Починається все з того, що тато гуляє з дітьми, читає їм книги, розповідає історії, грає у футбол. Але одного дня тато пішов воювати в АТО.

У мультику розповідається про те, як діти сумують за татом і як його серце рветься до них, як його зігрівають думки про них, коли він сидить в окопі. Це історія про те, як живуть більшість сімей тих, хто воює. Це — своєрідний месидж тим людям, які “зверху”, які можуть вплинути на ситуацію в Україні.

“Ідея мультфільму — це саме життя, та ж таки стрічка новин, яку щодня читаєш у мережах, - каже авторка мультфільму “Український тАТО” Вікторія Русин. - Ось так з дня у день дивишся ці новини і ловиш себе на думці, що всі ми десь-якось втрачаємо чутливість до того, скільки людських жертв на сьогодні в цій війні! Я розумію, що звикання – захисна реакція організму на цей страшенно сильний стрес. Спочатку нас шокували смерті, потім вражали, тепер – це вже просто статистика. Але невже війна стала для нас нормою?!”

Не погоджуючись із темою звикання до війни, автори мультфільму сказали собі, що прагнуть укотре сколихнути серця людей.

“Окільки ми давно робимо ролики на соціальну тематику, то цю тему не могли оминути. Адже за кожним іменем учасника АТО - чиясь дружина, сестра, батьки, діти”, - каже Вікторія Русин.

Тож творчі волиняни вирішили помізкувати над ідею і в результаті зробили продовження створеного раніше мультфільму «Привиди ночі».

Отже, «Український тАТО» - це історія не однієї родини. Багато українських сімей відпустили своїх рідних воювати в АТО.

“А дітки - як маленькі янголи - своїми молитвами та малюнками підтримують та оберігають солдатів на лінії фронту, дають їм велике бажання жити і боротись за нову Україну для своїх дітей”, - коментує спільний проект Вікторія.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.