У Нововолинську чоловік знайшов гранатомет

У Нововолинську чоловік знайшов гранатомет
У Нововолинську місцевий житель знайшов у сміттєвому контейнері використаний ручний гранатомет.

Помітивши небезпечну знахідку, 46-річний чоловік, не вагаючись, забрав її і відразу передав дільничному інспектору міліції, - повідомляє прес-служба УМВС у Волинській області.

З’ясувалося, що в смітнику волинянин виявив використаний ручний гранатомет РПГ-18 ("Муха").

Окрім того, у полі, неподалік від села Цегів Горохівського району, місцеві жителі виявили бронебійний снаряд часів Великої Вітчизняної війни. Про це відразу повідомили правоохоронців та рятувальників, які і вилучили боєприпас.

Правоохоронці нагадують: із 1 по 31 жовтня на території Волинської області проходить місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів та вибухових речовин.

За порушення законодавства у сфері обігу зброї передбачається адміністративна і кримінальна відповідальність. Стаття 263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами) передбачає позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

Що ж стосується гладкоствольної мисливської зброї, то тут передбачена адміністративна відповідальність (ст. 190 Кодексу України про адміністративні правопорушення). Кримінальна відповідальність настає і у випадку виявлення незареєстрованої холодної зброї (кинджалів, фінських ножів, кастетів тощо) – ч. 2 ст. 263 Кримінального кодексу України.

Разом із тим, особи, які добровільно здадуть незареєстровану зброю, звільняються від кримінальної та адміністративної відповідальності.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.