Вступна кампанія 2015: абітурієнтів зараховуватимуть у першу хвилю

Вступна кампанія 2015: абітурієнтів зараховуватимуть у першу хвилю
Усіх абітурієнтів зараховуватимуть до вищих навчальних закладів під час першої хвилі.

Про це під час брифінгу, присвяченому питанням вступної кампанії до вищих навчальних закладів, повідомила перший заступник міністра освіти Інна Совсун, - пише "Оcвіта.UA"

За її словами, у 2015 році буде впроваджений принцип пріоритетності заяв на вступ до вишів.

"Усі пам’ятають ситуацію минулих років, коли закінчується третя хвиля зарахування, ще залишається купа місць державного замовлення, а далі - бардак. Тому що далі і починається основна корупція при вступі, бо відстежити, кому зі списку подзвонять із приймальної комісії і скажуть приносити сертифікат дуже складно", - підкреслила Інна Совсун.

Вона повідомила, що наступного року в ході вступної кампанії цієї проблеми не буде, оскільки всіх абітурієнтів зараховуватимуть у першу хвилю. Це відбуватимуться завдяки тому, що кожен вступник, який має право подавати 15 заяв (по три заяви в п’ять вузів), має визначити пріоритетність кожної заяви.

"Наприклад, вступник найбільше хоче вступити на право в Києво-Могилянську академію – це пріоритет №1, і якщо він потрапляє за своїми балами в цей вуз, то її всі інші заяви автоматично анулюються, і ця людина "не бовтається" в списках і штучно їх не розтягує. А якщо вона в "Могилянку" не потрапляє, але другим за пріоритетністю значиться заява на вступ, скажімо, на право в університет імені Франка, і вона туди вступає, то решта її заяв випадає зі списку", - повідомила перший заступник міністра.

Вона також додала, що списки зарахованих абітурієнтів будуть автоматично сформовані фактично після подачі всіх заяв.

"Тому що тобі пропонують одне місце за найвищим із тих пріоритетів, за яким ти приходиш на місце державного замовлення. Саме тому студенти мають дуже відповідально підійти до виставлення пріоритетності своїх заяв", - наголосила перший заступник міністра освіти Інна Совсун.

Як відомо, Міністерством освіти затверджено умови прийому до вищих навчальних закладів у 2015 році, які будуть оприлюднені після процедури реєстрації у Міністерстві юстиції України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Вступна кампанія 2015: абітурієнтів зараховуватимуть у першу хвилю
20 жовтень, 2014, 13:20