Волинь займає останнє місце за рівнем оплати праці в селі

Волинь займає останнє місце за рівнем оплати праці в селі
За рівнем оплати праці у сільському господарстві Волинська область посідає 25 місце.

Про це йшла мова на засіданні координаційного комітету сприяння зайнятості населення 15 травня, повідомляє Під прицілом.

На початку засідання заступник голови обласної державної адміністрації Едуард Стоєв повідомив про внесення змін до складу Волинського обласного координаційного центру сприяння зайнятості населення.

Віднині цей орган працюватиме у такому складі: Олександр Блащук – начальник управління економіки ОДА, Раїса Кучмук – директор обласного центру зайнятості, Світлана Мишковець – начальник головного управляння праці, соціальної питань, захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи ОДА, Едуард Стоєв – заступник голови ОДА, Ярослав Фандич – начальник відділу організаційної роботи обласного центру зайнятості, Олександр Хомич – начальник управління освіти і науки ОДА.

Начальник головного управління праці, соціальної питань, захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи ОДА Світлана Мишковець розповіла про те, що станом на 1 травня 2012 року області таки вдалося скоротити розмір заборгованості з виплати заробітної плати до 6,1 млн. грн. Водночас вона рекомендувала місцем районним адміністраціям здійснювати ефективніший контроль за станом виплати зарплати.

Невеселі дані у сфері оплати праці працівників аграрно-промислового комплексу Волині прозвучали під час виступу Ростислава Чернюка, голови обласної профспілкової організації працівників АПК.

Зокрема, за його даними, хоча за останні 5 років темпи росту зарплати у галузі сільського господарства є вищими на фоні інших галузей, однак середньомісячна заробітна плата тут є найнижчою.

Станом на 1 січня 2012 року середньомісячна заробітна плата працівника у сільському господарстві в нас становить 1088 гривень або 54,6% середнього рівня зарплати галузей економіки області. За розміром зарплати у сіслькому господарстві Волинь займає 25 місце серед усіх областей, зазначається у повідомленні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: село, гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинь займає останнє місце за рівнем оплати праці в селі
15 травень, 2012, 15:22