Підписи проти скасування потяга «Ковель-Чернівці» передали до Львівської залізниці

Підписи проти скасування потяга «Ковель-Чернівці» передали до Львівської залізниці
Більше тисячі підписів має отримати Львівська залізниця під зверненням проти скасування потяга «Ковель-Чернівці» від жителів Волині та інших областей.

Про це інформує громадська організація «Асоціація Молодих Реформаторів», яка виступила ініціатором акції зі збору підписів.

З 23 квітня до 7 травня члени «Асоціації Молодих Реформаторів» збирали підписи під зверненням до голови Волинської ОДА Бориса Клімчука та до начальника ДТГО «Львівська залізниця» Богдана Піха.

Так, під зверненням до Богдана Піха із вимогою не скасовувати потяг було зібрано 1034 підписи.

Натомість, 987 підписів було зібрано під зверненням до Бориса Клімчука, в якому активісти разом із громадянами просили голову облдержадміністрації посприяти у вирішенні транспортної проблеми.

До слова, ще 264 підписи було зібрано під електронною петицією.

Варто відзначити, що географія учасників акції, що підписалися під зверненнями, - доволі широка: від маленьких волинських сіл, міст Львів, Чернівці, Ужгород, Івано-Франківськ, Коломия до окремих містечок Італії, Греції, Білорусії, Молдови, де мешкають українці, йдеться у повідомленні.

Поза тим, що «Львівська залізниця» вказала серед причин скасування потяга «зменшення пасажиропотоку», під час збору підписів кожен п’ятий зазначав, що купити на цей потяг квитки заздалегідь не так і просто, що означає - пасажиропотік зовсім не малий.

Прояви громадського невдоволення, звернення Волинської обласної, Луцької та Ківерцівської міських рад, персональні звернення громадян привели до того, що «Львівська залізниця» скасувала своє рішення про відміну потяга «Ковель-Чернівці», про що 14 травня по телефону повідомила заступниця начальника прес-центру «Львівської залізниці» Юлія Грабова.

Наразі АМоРЕ чекатиме офіційної відповіді на звернення від «Львівської залізниці» та Волинської ОДА, повідомляють громадські активісти.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: залізниця
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Підписи проти скасування потяга «Ковель-Чернівці» передали до Львівської залізниці
16 травень, 2012, 09:38