На Волині продовжують порушувати закон на дільничних комісіях, - ОПОРА

На Волині продовжують порушувати закон на дільничних комісіях, - ОПОРА
Громадянська мережа "Опора" фіксує нові порушення на дільничних комісіях.

На дільничній виборчій комісії No 070780 (село Підгір'я, Ратнівський район) члени ДВК вносили у протоколи дані в коридорі виконкому міськради, в приміщенні якої розташована ОВК. Спостерігачу "Опори" члени ДВК пояснили, що вони не уточнюючий протокол пишуть, а просто вносять виявлені помилки у копії протоколів, які вони мають передати у свої штаби. Однак після цього ці члени ДВК принесли на засідання ОВК уточнюючий протокол.

Про ДВК No 070755 (село Здомишель, Ратнівський район) вже раніше повідомляли про те, що там виносили печатку за межі дільниці в коридор. 27 жовтня спостерігачем Громадянської мережі "Опора" було виявлено, як члени ДВК знову використовують печатку в коридорі, розклавши на коробках протоколи. В момент, коли було це виявлено печатка була в руках одного з членів, а протоколи лежали на коробці вже пропечатані. Помітивши спостерігача "Опори", голова ДВК No 070755 закривав йому рукою камеру. Після цього говорив, що спостерігач не має права робити відеозйомку без його дозволу, при цьому знову закривав відеокамеру.

Відповідно до статті 157 Кримінального Кодексу України, перешкоджання роботі офіційного спостерігача на виборчій дільниці карається обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині продовжують порушувати закон на дільничних комісіях, - ОПОРА
28 жовтень, 2014, 09:58