Діти бійців АТО вступатимуть у виші поза конкурсом

Діти бійців  АТО вступатимуть у виші поза конкурсом
Петро Порошенко дозволив дітям бійців антитерористичної операції вступати до вишів поза конкурсом.

Президент Петро Порошенко підписав указ, яким посилюється соціальний захист учасників АТО та членів їх сімей, а також громадян, які проживають на території Донецької і Луганської областей. Про це повідомили у прес-службі глави держави, - повідомляє Gazeta.ua.

"Президент відзначив, що захист учасників АТО та їх сімей має бути одним з пріоритетів діяльності парламентської коаліції та нового уряду", - йдеться у повідомленні.

Указом "Про невідкладні заходи щодо забезпечення додаткових соціальних гарантій окремим категоріям громадян" Президент доручив Кабінету Міністрів розробити і внести на розгляд Верховної Ради законопроекти про соціальний захист осіб, які захищали незалежність України і брали безпосередню участь в АТО у складі добровольчих батальйонів, та членів їх родин. А також про зміни до закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" щодо надання права на вступ поза конкурсом до вищих навчальних закладів вказаних осіб.

Крім того, уряд має підготувати пропозиції щодо надання права на вступ поза конкурсом до вишів дітям, батьки (один із батьків) яких загинули під час участі в АТО або померли внаслідок поранення, а також ужити невідкладних заходів щодо вирішення питання переведення на навчання за кошти державного бюджету дітей учасників бойових дій.

Уряду також доручили забезпечити вирішення питання щодо продовження прийому на навчання до вишів громадян, які проживають у Донецькій та Луганській областях та були рекомендовані до зарахування або переводяться з вишів, розташованих на території цих областей.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Діти бійців АТО вступатимуть у виші поза конкурсом
29 жовтень, 2014, 18:33