Хто з бійців АТО проходить у Верховну Раду

Хто з бійців АТО проходить у Верховну Раду
До Верховної Ради потраплять близько 15 командирів та бійців добровольчих батальйонів, які брали чи беруть участь в АТО на Донбасі.

Утім, деякі експерти переконані, що навіть такої кількості бійців достатньо, аби створити дієву силу в Раді, - пише Gazeta.ua.

«Вони не мають досвіду в політиці, але можуть принести певні тенденції в парламент, зокрема, ініціювати більшу прозорість його роботи, аби народні обранці були менш піддатливі корупції. Також люди очікують від бійців АТО, що вони серйозно візьмуться за питання обороноздатності країни, знаючи ситуацію зсередини», - переконаний заступник генерального директора Українського центру економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова Юрій Якименко.

Комбати таких добровольчих батальйонів, як «Донбас», «Дніпро-1», «Миротворець», «Айдар», «Луганськ-1», здебільшого були в перших десятках партійних списків партій «Народний фронт», «Об'єднання «Самопоміч», Радикальної партії Олега Ляшка. А позаяк ці політичні сили впевнено проходять до парламенту, вже незабаром вони замінять камуфляжний одяг військових на костюми й краватки.

Депутаткою стала й бійчиня батальйону «Айдар» Надія Савченко, яка йшла на вибори під першим номером списку партії «Батьківщина». Хоч її партія й долає прохідний бар'єр за результатами голосування, Савченко поки що не зможе зайти в Раду через те, що сидить за ґратами в Росії, де її звинувачують, зокрема, в причетності до вбивства двох російських журналістів під Луганськом.

У мажоритарних округах на позачергових парламентських виборах балотувалися 33 добровольці із зони АТО.

В 39-му окрузі на Дніпропетровщині перемогу здобув командир добровольчого корпусу «Правий сектор» Дмитро Ярош. В окрузі 122 на Львівщині переміг Володимир Парасюк з батальйону «Дніпро-1», вибори в одному з округів Київщини виграв козак Михайло Гаврилюк, над яким взимку знущався «Беркут», роздягнувши на морозі в центрі Києва. Нині він воює на Донбасі в складі батальйону «Золоті ворота». В окрузі 194 на Черкащині виборці проголосували за бійця батальйону «Азову» Олега Петренка, а в окрузі 217 на Оболоні в Києві переміг комбат батальйону Андрій Білецький.

Директор Центру політичного аналізу «Стратагема» Юрій Романенко закликає не надто покладати надії на ефективність парламентської роботи бійців.

«Партії завели їх у парламент як приманку. Якщо раніше була мода на депутатів-співаків чи спортсменів, то зараз маркетинговий підхід політиків змінився й вони використали вояків із зони АТО, щоб та чи інша політична сила отримала електоральні бонуси», - каже Романенко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
надеюсь они там всех перемочат!
В первую очередь пидара Ляшко и "Оппозиционный блок"
Відповісти
Останні новини
Хто з бійців АТО проходить у Верховну Раду
30 жовтень, 2014, 13:45