Львівський суд вирішив «долю» позову Ігоря Рицка

Львівський суд вирішив «долю» позову Ігоря Рицка
Львівський адміністративний апеляційний суд відмовив у задоволенні позову кандидата у народні депутати по округу №22 (місто Луцьк) Ігоря Рицка до 4 спеціальних дільниць та ОВК цього округу про визнання голосування на цих дільницях недійсним.

Таке рішення суд у складі суддів Володимира Ніколіна, Оксани Гінди та Володимира Качмара ухвалив у понеділок, 3 листопада, - передає Громадське.Волинь.

Нагадаємо, позов кандидата Ігоря Рицка спрямований до окружної виборчої комісії округу №22 та дільничних комісій спеціальних виборчих дільниць № 071104 (Волинський обласний наркологічний диспансер), 071101 (Волинська обласна клінічна лікарня), 071097 (Волинське обласне територіальне медичне протитуберкульозне об’єднання) та 071096 (Волинський обласний онкологічний диспансер) про визнання голосування на них недійсним.

Предметом позову стало те, що на спеціальних дільницях нібито видавали бюлетені для голосування в одномандатному окрузі людям, що не мають прописки на території Луцька. Йдеться, наприклад, про пацієнтів медичних закладів, які в Луцьку перебувають лише на лікуванні.

Нагадаємо, у неділю, 2 листопада Львівський апеляційний адміністративний суд розпочав розгляд апеляції.

Відзначимо, що під час засідання під стінами Львівського адміністративного апеляційного суду знаходились волинські та львівські самооборонівці, які приїхали разом із кандидатом Ігорем Лапіним. Після оголошення постанови суду вони привітали Лапіна із «остаточною перемогою».

У результаті двох засідань у понеділок,3 листопада, суд таки відхилив позов Рицка.

«Колегія суддів звертає увагу на те, що виборець, який включений до списку виборців на спеціальній виборчій дільниці утворений у стаціонарному лікувальному закладі в тому числі уточненому та відповідно до ч. 3 ст. 7 ЗУ № 698-V не отримав посвідчення за формою встановленою ЦВК, яке видається виборцю (про тимчасову зміну місця голосування) (без зміни його виборчої адреси)) не є виборцем, якому тимчасово змінено місце голосування (без зміни виборчої адреси) на іншу виборчу дільницю поза межами одномандатного виборчого округу, до якого такий виборець віднесений на підставі відомостей Державного реєстру виборців про його виборчу адресу має право голосу в одномандатному виборчому окрузі на такій виборчій дільниці (спеціальна виборча дільниця утворена у стаціонарному лікувальному закладі) та відповідно на отримання виборчого бюлетеня для голосуваня у такому окрузі», – йдеться у рішенні суду.

«Апеляційну скаргу у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 22 Рицка Ігоря Йосиповича залишити без задоволення, а постанову Волинського окружного адміністративного суду від 30 жовтня 2014 року лишити без змін. Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення є остаточна та оскарженю не підлягає», – вирішв суд.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 38
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Що значить слово "нібито" у речені "що на спеціальних дільницях нібито видавали бюлетені для голосування в одномандатному окрузі людям", якщо воно так і було, люди яки прописані у Ковельському районі, К-Каширському, шацькому і т.д. дійсно були у лікарнях і вони дійсно голосували за кандидатів одномандатного виборчого округу №22, і на мою суб'єктивну думку, це питання мали б розглядати до виборів, і кожному хворому видавати бюлетень округу, з якого він прописаний, звичайно якби мова йшла б про відрив у декілька тисяч голосів, то це не суттєво, а тут різниця всього 28 голосів, і давайте подивимося на результати цих голосувань на цих дільницях:

№ дільниці Констанкевич Лапін

071104 6 15
071101 44 72
071097 7 17
071096 16 18
73 122 +49 у Лапіна
Тобто звідси ми бачимо, що можливо таке сталося, що долю голосування вирішили люди які не прописані у Луцьку і не мали юридичного права голосувати за кандидатів з округу №19, куди дивиться Львівський суд і чим він керувався під час такого рішення не відомо. І важаю, що рішення суд прийняв невірне.


Відповісти
Справа в тому, що таких дільниць було 11, а адвокати Констанкевич вибрали лише 4, тобто тих де переміг Лапін, і ви це прекрасно знаєте так як самі вибирали )))
Відповісти
І куди тепер бідному Рицку податись - в Стокгольм?...
Відповісти
Цікаво скільки Палиця заплатив Рицку, аби саме він подав позов до суду. Так як Рицку немає сенсу боротися за ці декілька голосів, а от протеже Палиці - Констанкевич, ці голоси допомогли б. І вважаю, що нашим бойовим кандидатам треба було б обєднатися і висувати єдиного кандидата і грошей на агітації менше б потратили б і перемогли б значно впевненіше!
Відповісти
Штундам скільки не дай їм все одно мало
Відповісти
Закінчились короткочасна брудна епопея по бажанню Палиці і його прибічників з допомогою грошей просунути у Верховну Раду свою Гюльчатай («Біле сонце пустелі»). Тільки фрагментарна героїня популярного фільму виступала символом східного гарему, так і не відкривши свого обличчя перед червоноармійцем Петрухою («Гюльчатай, открой личико»), а наша «гюльтачай» - символ «гарему» виборчого - відкрила своє личко в усій її «красі». Підкуп за чужі гроші, обман, порожні обіцянки виборцям, приклеєна пластилінова посмішка, судові позови під чужим ім’ям – усе це побачив навіть сліпий і глухий. Від 22 тисяч виборців громади Луцька ганьба і презирство «добрій, людяній» вчительці української мови з прихованим звірячим оскалом, ганьба «штабісту» Товстенюку, ганьба липовому і примітивному як граблі кандидату Рицку, ганьба кишеньковому незграбному адвокату-самоучці Поліщуку!!! Ганьба, ганьба, ганьба!!! Слава Україні!!! Слава героям, які підтримали Ігоря Лапіна і захистили від надуманих судових позовів!!!

Відповісти
про шо може йти мова про яку ганьбу?в кого не плюнь не помилишся.я думаю шо хватить робити рейди до Гути Лісівської.хватить заходити в Ігрові клуби,хватиь робити те шо робив до виборів.чи дальше буде вже кришувати?невже нема совісті.бачу що нема так як до будинків суду було стягнено кримінальний планктон,лізе так думка шо тепер в раді буде свій рішала.і всім Пацанам вже все по барабану буде.ХВАТИТЬ!!!!ВСЕ давай навчимось працювати,а не получати.А Товстенюк свою копійку заробляє вже давно.Констанкевич теж працює а не краде.А ви пісатєлі напевно не знаєте шо грошинятка то Ігорик взяв і у фронта і в Єрємєя.політика тонке діло.нехай ЩАСТИТЬ!!!!
Відповісти
Так Єремєєв ніби і сам депутат, навіщо ж йому проплачувати кампанію Лапіна? Дурня!
Відповісти
Я далека від політики.
Відповісти
Рицко, повертай гроші фонду Палиці і не випендрюйся.
Відповісти
хлопці із скатами?
Відповісти
В цій ганебній епопеї не згаданий ще один важливий персонаж - "тайний совєтнік" двору Палиці - Святослав Кравчук. Тут цьому блазню не вдалось здійснити задумане, що рідко буває, чим він зробив велике ФЕ палиці. Може позбутися грошового забезпечення цього олігарха, що, в свою чергу, серйозно вдарить по бюджету місцевого "захисника" громади.
Відповісти
Лапін - досить писати самому собі коменти!
Відповісти
Радіє і веселиться Луцьк, який отримав свого народного депутата. От він тепер і поставить дитячі майданчики, міні-футбольні поля, буде ремонтувати басейни і давати гроші Єремеєва на ліки лучанам. Ура, ура, ура. А на місці Палиці я би фонд закрила.
Відповісти
Майданчики і дитячі футбольні поля з пластмасовою травою навряд чи виправдають себе перед тим, як констанкевичі і їм подібні у ВР України будуть лобіювати "закони" євреїв-олігархів Палиці і Коломойського і голосувати за них. Краще без полів і майданчиків, і без констанкевичів-сорокопудів.
Відповісти
Цілком підтримую Так-так.Дуже важко зрозуміти логіку лучан. Іх логіка , це відсутність взагалі . будь якоі логіки.Головне . щоб свій. А хто добре знає Лапіна той сміється до упаду. З черговою перемогою вас."мудрі "лучани.
Відповісти
А тепер головне - Ляпіну не оправдати свій фейсбучний лозунг.
Відповісти
То Ви, пане Ігорю? Звісно, Ви ж лобіюватимете інтереси іншого олігарха - Єремеєва
Відповісти
Нагадаю, Єремєєв - депутат, при потребі справиться сам, тим більше в нього буде депутатська група...
Відповісти
І хто буде в неї входити? Лапін і Гузь?
Відповісти
Ті, хто має друзів з Ковеля, не голосував за нього, бо чудово знає його батька і його "подвиги" молодості
Відповісти
А я рада, що моїх земляків-лучан не купив олігарх палиця, як бідних селян волині оптом, за дешево, скупили олігархи мартиняки, єрємєєви. івахіви. А майданчики, футбольні поля, вікна в школі - це функції нормальної держави,в якій я прагну жити, а не так званих "благодійників".,які крадуть мільярди, а ктидають голодному люду копійку, за що той люд ладен "ноги мити і воду пити" цим благодійникам. Лапін молодець! Особисто його знаю як, насамперед, патріота, який весь час провів на Майдані, а з перших днів війни очолив роту в "Айдарі". І огидно читати ці пасвілі від людей, які на своїх задницях сидять на теплому дивані і можуть лише лити бруд на достойну людину, бо самі ж є "пліснявою"!
Відповісти
Достатньо добре знаю нашого нового депутата, огидна людина, ковельський мафіозі. Скористався ситуацією в країні та емоціями людей стосовно АТО. Мереодягнись мужик - ми вже не побачимо славних фотосесій з тобою і побратимами в бою.
Відповісти
ДА ПАЛИЦЯ НЕ ДОГОДИВ, ВЕСЬ ЧАС ВІД ВИБОРІВ ЧУТИ БУЛО ТІЛЬКИ ПАЛИЦЮ, І МАЙДАНЧИКИ І ОБЛАДНАННЯ В ШКОЛАХ А ЩО ЧУТИ ПРО ЛАПІНА? ПОКИ ЩО НИЧОГО ДОБРОГО НЕ ЧУЛА.
Відповісти
От тому за Лапіна й проголосували. Благодійність не рекламується.
Відповісти
І я достатньо добре знаю Лапіна, як людину, і думка в мене кардинально протилежна вашій.Лапін -патріот, чесна і порядна людина, яка в час страшної небезпеки пішла захищати мене, вас від ворога.
А ще цікаво,невже палиця чесно побудував свій мільйонний бізнес?
Відповісти
Що ми знаємо про те, що Лапін робив до АТО?
Відповісти
Що ми знаємо про те, що Бодя робив до обіду? Кажуть, пив кров!готуємо осиновий кілок...
Відповісти
Лапін до АТО допомагав татові-"долару" і сидів в рідному Ковелі, де його так люблять мешканці.
Відповісти
далеко не в Ковелі сидів Лапін до АТО, а був на Майдані...До Майдану - в Луцьку...Треба оперувати точнішими даними...
Відповісти
На майдані??? А де фото??
Відповісти
Після такого бруду і цькування я б на місці Палиці більше гривні не дала на фонд- хай Лапін помагає- йому Єремеєв і ІВахів гроші на вибори дали, як і Гузю. Континіум скупив всю Волинь. От тепер радійте - маєте депутатів)))
Відповісти
бач, які лучани виявились балувані - набили їм оскому футбольні поля і майданчики для їхніх дітей. Ще будете згадувати , бо тепер навряд чи отримаєте... І це правильно, бо які у Палиці можуть бути зобов"язання перед невдячними земляками? Хоч дуууже багато лучан голосували за Констанкевич, але біомаса з шинами перемогла...
Відповісти
Ти, біомаса прикормлена,коли вже нарешті кендюх напхаєш? Можеш трохи й поголодати без гуманітарки Палиці.Іде природний відбір. Без допомоги виживуть тільки достойні.
Відповісти
Лапін таки депутат! З чим його щиро вітаю! Пересилити страшні гроші та адмінресурс олігарха - це я вам скажу щось!!!
Відповісти
не вдавайте з себе сліпих- Лапіна фінансували теж олігархи- група Континіум.Єремеєв і Івахів мають два кишенькових депутати Лапіна і Гузя, а волинянам, особливо лучанам тепер буде дуля з маком)
Відповісти
Бідні лучани. А хто мав щось крім дулі? Я не мав. І вижив, бачите.
Відповісти
Люди одумайтесь!!! Як може людина, яка не проживає і не має ніякого відношення до Луцька, обіцяти лучанам, що він для них щось зробить. Це однаково, що ви за свої гроші відремонтуєте сусіду хату і дасте йому гроші на подальше існування. А відносно Рицка, - то це не факт, що він спонсорований самим Палицею. Наскільки мені відомо в нього і своїх грошей вистачає. А те, що він здебільше відстоює за правду - це ТАК. Просто деяким людям правда стає поперек горла.
Відповісти