Порошенко хоче відібрати у Донбасу особливий статус

Порошенко хоче відібрати у Донбасу особливий статус
Президент скликає РНБО, щоб переглянути стратегію відносин України із самопроголошеними ДНР і ЛНР.

Україна має намір змінити свою стратегію у реалізацію мирного плану, передбаченого Мінським протоколом. Про це заявив Президент України Петро Порошенко, - пише КорреспонденТ.net.

За словами глави держави, він вже обговорив ситуацію з міністром оборони і завтра має намір скликати засідання РНБО.

"Завтра проведу засідання Ради національної безпеки і оборони, де всебічно проаналізуємо обстановку, внесемо необхідні зміни у сценарії наших дій - виходячи як з оптимістичних, так і песимістичних прогнозів", - заявив Порошенко.

Президент має намір домогтися скасування закону про особливості місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей.

"Ми продемонстрували жителям Донецької та Луганської областей і зовнішньому світові щире прагнення Києва до політичного врегулювання. Таку можливість бойовики відкинули. Проведення псевдовиборів торпедувало закон і різко загострило ситуацію на Донбасі", - заявив Порошенко.

Він уточнив, що передбачені законом широкі повноваження Київ передасть тільки законно обраним органам місцевого самоврядування.
Порошенко також заявив про готовність повернутися до питання децентралізації влади, якщо сепаратисти будуть виконувати взяті на себе у Мінську зобов'язання.

"Ми готові будемо прийняти новий закон - при поверненні всіх сторін до виконання Мінського протоколу. У разі припинення вогню, створення буферної зони, встановлення контролю за кордоном. І зрозумілими кроками, які б означали задній хід бойовиків у питанні про так звані вибори 2 листопада" , - зазначив Президент України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
огородимо їх стіною...
Відповісти
Давно пора
Відповісти
та вiдкажiться вiд того Донбасу, особисто я не хочу щоб вони були частиною Украiни, та й вони не хочуть. Всi проблеми в державi наша влада списуе на вiйну в Донбасi, то вже поставте там крапку!
Відповісти
А за що тоді наші хлопці загинули??
Відповісти
Останні новини
Порошенко хоче відібрати у Донбасу особливий статус
04 листопад, 2014, 08:03