У Луцьку «хочуть» пам’ятник ще й Гітлеру

У Луцьку «хочуть» пам’ятник ще й Гітлеру
У Луцьку з’явились листівки з написом «Я також винищував українців. Поставте і мені пам’ятник!»: на плакатах зображений диктатор Адольф Гітлер, поряд з яким - фото пам"ятника Йосипу Сталіну, встановленого в Запоріжжі.

Як пише Gazeta.ua, такі листівки нещодавно з’явились у Івано-Франківську. Організатор акції – націоналістичне об’єднання «Тризуб» імені Степана Бандери, активісти якого майже рік тому обезголовили пам’ятник Сталіну в Запоріжжі.

Дев’ятьох тризубівців, причетних до руйнування пам’ятника радянському лідеру, 12 грудня засудили на термін від двох до трьох років умовно. А запорізькі комуністи тим часом встановили новий пам’ятник Сталіну.

«Ми провели акцію зі знищення пам'ятника, але бачимо, що влада не реагує на такі методи. Тому зараз ми почали прирівнювати Гітлера й Сталіна. Адже Європа зрівняла тоталітарні режими. Цією акцією хочемо відкрити очі свідомим українцям на те, яким чином з нами поводиться влада», – прокоментував один із організаторів акції Василь Абрамів.

За словами Абраміва, акція всеукраїнська, відтак антидиктаторські листівки з’являться у багатьох українських містах.

Тема пам’ятника Сталіну для Волині актуальна – запорізькі комуністи планують фінансово допомогти волинським комсомольцям у їхніх намірах звести пам’ятник Сталіну в Луцьку. Втім губернатор Волині Борис Клімчук заявив, що категорично проти такого монумента.

Нагадаємо також, 6 грудня в Запоріжжі розмістили білборд з малюнком Гітлера та словами: «Чем я хуже Сталина? Ставьте и мне пам’ятник». Втім вже за кілька годин білборд демонтували.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це все дуже прогнозовано. В Парижі швидко забули, що і Наполеон був диктатором і тепер називають вулиці на його честь
Відповісти