Матері бійців тербатальйону «Волинь» протестують під ОДА. ФОТО

Матері бійців тербатальйону «Волинь» протестують під ОДА. ФОТО
Більше півтори сотні матерів, жінок військових першого батальйону територіальної оборони «Волинь» прийшли до обласної ради.

Вони вимагають негайної ротації військовослужбовців, які зараз на передовій лінії бойових дій, - повідомляє інформаційне агенство «Волинській Новини».

Мітингувальники написали спільну заяву, у якій йдеться про те, що їх чоловіки, сини, батьки уже понад 45 днів знаходяться на передовій під постійними обстрілами російсько-терористичних військ, сплять у землянках, окопах, не мають нормального харчування, емоційно і фізично виснажені. Тому жінки вимагають негайної ротації.

«Мій син - командир батальйону, якщо він там не буде захищати Україну, то терористи будуть тут. Тому необхідно заспокоїтися. В Генштабі казали, що ротація буде, але зараз немає їх ким замінити, втім, заміну військовим вони готують», - звернулася до присутніх мати військовослужбовця Алла Козак.

Жінка додала, що те, що говорять, буцімто у військових тербатальйону немає одягу, вони голодні чи немає зброї – неправда, у них усе є.

«Щодо ротації, то в Генштабі казали, що до грудня її не буде, бо немає ким замінити. Але ми питали у них графіків ротації. Втім, вони навіть письмової відповіді не дали», - розповів голова громадської організації «Автомайдан України» Олег Бондарук.

За його словами, бійці батальйону зараз знаходяться в одній з найгарячіших точок сходу України на Донеччині. Перед ними на цьому місці стояв чернігівський тербатальйон - чернігівчани провели там більше 70 діб. А це дуже виснажує хлопців.

Зараз батьки знаходяться в приміщення адмінбудівлі і чекають, доки до них вийдуть представники влади, аби разом написати заяву щодо ротації бійців та відправити у Генштаб.

Під час оперативної наради голова ОДА Володимир Гунчик повідомив, що у Києві пообіцяли змінити дислокацію цього військового формування найближчим часом, оскільки батальйон «приписаний» до Волинської області.

Як пояснив очільник області, у Міністерстві оборони визнали, що є проблеми з процедурними питаннями перебування територіального батальйону «Волинь» у зоні АТО. Військові перебувають за межами території області більше, ніж 45 днів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
швидше вже б тому рашистському статевому органу дєдушки, настав статевий орган бабушки.
світ би полегшано зітхнув.
Відповісти
Останні новини
Матері бійців тербатальйону «Волинь» протестують під ОДА. ФОТО
10 листопад, 2014, 12:13