Постраждалих українців оперуватимуть безкоштовно

Постраждалих українців оперуватимуть безкоштовно
Канадські хірурги, які прибули до Києва, прооперують щонайменше 40 українців, які постраждали в зоні АТО та під час сутичок на Майдані.

Про це під час брифінгу повідомив керівник військово-медичного департаменту Міністерства оборони України Віталій Андронатій, - передає УНН.

«На даний момент відібрано 40 пацієнтів. Відбирали ми їх по всій Україні. Тобто не тільки військовослужбовців. Десь може половина-на половину. Тому що не всі пацієнти готові до таких операцій», - повідомив Андронатій.

Так, за його словами, на операційний стіл до хірургів потраплять пацієнти, які мають ускладнення після основних операцій, потребують трансплантації, пластичної хірургіїі і вже мають зарубцьовані шви після операцій.

Базу даних сформували канадські хірурги. Обирали пацієнтів за списками, які надавала громадська організація та Міністерство оборони.

«Ми будемо оперувати від понеділка до суботи. Скільки пацієнтів - це важке питання, бо деякі пацієнти з великими ускладненнями. Три операційні зали працюють щодня, і є четверта зала для пацієнтів, коли потрібно. Протягом цілого дня всі три зали є заповнені, але деякі дефекти і деформації такі ускладнені, що тягнуться протягом 6 годин і більше», - розповів канадський хірург Олег Антонишин.

За словами канадських лікарів, вони готові взяти додаткових пацієнтів.

Операції проходитимуть безкоштовно - їх фінансування забезпечила канадсько-українська фундація.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Постраждалих українців оперуватимуть безкоштовно
11 листопад, 2014, 13:59