В зоні АТО «воює» професійний снайпер зі Швеції

В зоні АТО «воює» професійний снайпер зі Швеції
Шведський снайпер Майк Скілт приїхав в Україну, щоб воювати за ідею.

Про це повідомляє Експрес з посиланням на репортаж Іларії Морані і Сальваторе Гарцілло, опублікованому на сайті газети Corriere della Sera.

«В Україні його знають всі, особливо в східних областях, контрольованих проросійськими формуваннями. Майкл Скілт, швед, 47 років, професійний снайпер. Каже, що «на роботі» вбив щонайменше 150 осіб. Він найманець, хоча воліє вживати слово «контрактник».

За його голову призначена нагорода в мільйон доларів, і наразі він найбільш розшукуваний російською армією чоловік. Він не ховається, не носить балаклави: ми зустріли його на одній з площ Києва, в барі, де він пив чай. Він показує свою сторінку в Facebook і Twitter з фото та коментарями. Все відкрито, аж так, що виникає підозра в тому, що складна машина пропаганди, що керує війною між Україною і Росією, використовує снайпера, щоб показати зуби», - пишуть автори репортажу.

Майкл каже, що не боїться тих, хто його шукає («я стріляю швидше»), що приїхав в Україну, виходячи з ідеологічних міркувань («Це не моя війна, але це моя Європа, і я виступаю за єдину Європу проти імперіалізму»). Тому він на час відклав поїздку до Сирії, бо спочатку слід завершити роботу на Сході («мені ще треба вбити кількох росіян»). У Швеції він був солдатом, потім став брати участь в іноземних конфліктах як снайпер, зазначається в статті.

Шведський уряд спростував відомості про його перебування в Україні: «Ми цікавимося тільки нашими співвітчизниками, які беруть участь у діяльності, пов'язаній з тероризмом».

У штаб-квартирі батальйону «Азов» у Києві Майкл - один з інструкторів новобранців, але на поле бою він - член спеціального підрозділу, що складається з кількох десятків людей, яких відправляють на передову для «зачистки зони» після застосування важкої артилерії.

Майкла привернули принципи, викладені командиром «Азова».

«Я воюю тут за те, у що вірю, тому я погоджуюся на оплату в 2000 гривень на місяць (близько 110 євро), платню звичайного українського солдата», - каже снайпер.

«Він не побоюється за своє життя. Можливо, це самоконтроль, можливо, зухвалість. Він зізнався, що у нього завжди з собою граната на випадок, якщо його будуть брати в полон», - йдеться в статті.

За словами Майкла, з Росії в «ДНР» постійно надходять боєприпаси і підкріплення.

«Спочатку російські танки роз'їжджали з відкритими розпізнавальними знаками, тепер поверх цих знаків вони намалювали прапор нової «республіки», але солдати говорять російською, у них російські документи. Крім того, вони застосовують зброю, яка є тільки у росіян. Це вже не секрет, наш ворог відомий, Путіну більше не варто заперечувати очевидне», - каже снайпер.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
унтерменші...
Відповісти
Респект БРО!!!
Відповісти
Слава Майку Скілту!
Відповісти
Останні новини
В зоні АТО «воює» професійний снайпер зі Швеції
11 листопад, 2014, 19:57