Здоров’я волинських дітей-діабетиків під загрозою

Здоров’я волинських дітей-діабетиків під загрозою
Щомісяця родини, у яких є хворі на цукровий діабет діти, змушені витрачати майже 3 тисячі гривень на їх лікування.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я людини, материнства та дитинства 14 листопада.

За словами голови громадської організації «Інсулін» Ірини Аксеновської, у Волинській області 150 дітей-діабетиків не отримують достатньої кількості медичних препаратів, які забезпечують їм життєдіяльність.

«У Луцьку ситуація із медикаментами ще не погана, але у районах області ситуація критична. Крім того, люди, які зустрічаються із цією хворобою, не обізнані, як із нею боротися. Батьки, які мають хворих дітей, часто розгублені, і через свою необізнаність доводять хворобу дитини до того, що вона прогресує. Дитина впадає в кому, а вийде вона з неї чи ні, ніхто не знає», - зазначила Аксеновська.

Голова громадської організації звернулася із пропозицією до членів комісії внести певні зміни у нормативні документи і через сесію обласної ради прийняти рішення, щоб дітей, які хворі на цукровий діабет, держава утримувала до 20 років.

«Сьогодні батьки не в змозі забезпечити своїх дітей усіма необхідними ліками. Інсулінова помпа коштує 2400 гривень, упаковка тест-смужок коштує 460 гривень, а їх у місяць потрібно аж три упаковки, щоб нормально слідкувати за рівнем цукру у крові дитини. А доходи у батьків невисокі. Ми просимо, щоб держава допомогла утримувати хворих дітей хоча б до 20 років. Діти виростуть, почнуть створювати сім’ї і працювати. Своєю працею вони відшкодують державі витрати», - заявила Аксеновська.

Депутат Волинської обласної ради Сергій Іванюк зазначив, що якби у свій час не відбулось розформування ендокринологічного диспансеру, то багатьох проблем у сфері охорони здоров’я вдалося б уникнути.

«Раніше можна було провести повний медичний огляд хворого на цукровий діабет, але зараз цим займаються лише спеціалізовані заклади. Нам треба створити програму як для дорослих, так і для дітей, які живуть із цукровим діабетом. Вона передбачатиме повне забезпечення інсуліновими препаратами та іншими медикаментами таких категорій людей», - розповів Іванюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
якось дивно звучить, що здоров'я діабетиків під загрозою...
Відповісти
Інсулін діти отримують безкоштовно, в достатній кількості, і яка - загроза?
Відповісти
Бо ж написано: «У Луцьку ситуація із медикаментами ще не погана, але у районах області ситуація критична."!
Відповісти
Останні новини
Здоров’я волинських дітей-діабетиків під загрозою
14 листопад, 2014, 14:34