Журналістів звинувачують у розкритті державної таємниці

Журналістів звинувачують у розкритті державної таємниці
Речник Ради національної безпеки та оборони Адрій Лисенко звинуватив українських журналістів у розкритті державної таємниці на користь ворога.

Лисенко закликав ретельніше перевіряти інформацію і координувати свою роботу з прес-офіцерами, - пише Телекритика.

За його словами, деяка інформація щодо бойових дій на сході країни є державною таємницею, тож представники медіа не завжди мають право на її поширення.

«Військова таємниця - це якраз той елемент державної таємниці, який не може потрапити до нашого ворога. У своїй роботі наші журналісти, як правило, керуються тим, щоб дістати як можна більше деталей. Показуються карти з грифами, показується дислокація наших підрозділів, рух наших колон, тобто видається дуже багато інформації безкоштовно для нашого ворога, який на це мав би витрачати дуже великі кошти, засоби і навіть своїх кращих співробітників», - зазначив Лисенко.

Він поскаржився, що як тільки журналістів просять не знімати якісь речі з міркувань військової таємниці чи якийсь кадр не показувати - вони саме його в результаті покажуть. З його слів, особливо гострою ця проблема була на початку АТО.

Речник РНБО закликав журналістів скоординовувати свою роботу безпосередньо із прес-офіцерами.

«Дуже велике прохання: для того, щоб скоординувати свою роботу і не залишитись без даних, контактуйте, будь ласка, з прес-офіцерами, які знаходяться безпосередньо у зоні АТО, а якщо ви знаходитесь тут, то у нас працюють прес-служби всіх міністерств, відомств, які мають надавати вам необхідну інформацію», - сказав Андрій Лисенко.

Нагадаємо, заступник начальника Управління інформаційних технологій Міністерства оборони України Сергій Галушко під час круглого столу «Стандарти журналістської діяльності під час конфлікту» 18 листопада заявив, що незабаром створять потужні прес-служби Міноборони та Генерального штабу, а також посилять інформаційний центр у зоні АТО.

«Нам достатньо говорити правду», - додав пан Галушко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
від сміху тріснули: в Україні є "державна таємниця"!
Відповісти
Останні новини
Журналістів звинувачують у розкритті державної таємниці
18 листопад, 2014, 19:03