У Луцьку вшанували пам'ять жертв голодоморів. ФОТО

У Луцьку вшанували пам'ять жертв голодоморів. ФОТО
У День вшанування пам'яті жертв Голодомору в обласному центрі Волині відбулась жалобна хода та молебень за усіх постраждалих у часи геноциду проти українського народу.

Жалобна хода відбулась за участі військових, представників влади та духовенства 22 листопада.

Традиційно хода розпочиналась від Театрального майдану і закінчилась на Замковій площі, де чорною стрічкою був викладений хрест, який символізував трагічну сторінку історії українського народу.

Чимало лучан прийшли на молебень із запаленими лампадками та жовто-блактиними прапорами і стрічками. Багато із людей принесли із собою колоски пшениці, які у часи голодомору відбирала у людей як останню надію на виживання.

Також на Замковій площі Луцька до пам'ятника жертвам Голодомору 1932-1933 років відбулось покладання траурних вінків та композицій із житніх та пшеничних колосків.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл відправивши разом з іншими священослужителями жалобний молебень зазначив, що біль, який зазнала Україна у часи голодоморів генетично передаєтьбся усім наступним поколінням.

«Цей біль не може залишати нікого байдужим у Дні пам'яті жертв голодоморів. Живучи у цьому світі ми повинні у молитві згадати наших рідних і близьких і всіх тих кого заморила голодом радянська влада. 21 листопада ми згадували Герої Небесної Сотні і тих воїнів, які загинули в АТО. Схід України у 30-их роках страждав від голоду, а сьогодні від військових дій.Ми завжди жили у дружбі і мирі, а тепер знаємно, що у нас є ворог - Росія, звідки прийшла ідея заморити голодом українців ще тоді, а сьогодні ця держава хоче захопити Україну», - зазначив митрополит.

Священнослужитель закликав усіх лучан запалити у своїх оселях свічку і знайти одну хвилину свого часу для вшанування пам'яті жертв голодоморів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: голодомор
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Голодал весь СССР, а вот волынская резня....., нужно знать историю! Странно...
Відповісти
Голодал весь СССР, а вот волынская резня....., нужно знать историю! Странно... Нужно поступать по совести и по чести! Что бы потом не отмаливать! Бог Вам в помощь, надеяться, только на него!
Відповісти
Останні новини
У Луцьку вшанували пам'ять жертв голодоморів. ФОТО
22 листопад, 2014, 18:00