Лучани заробляють менше за нововолинців

Лучани заробляють менше за нововолинців
У січні-березні 2012 року середньомісячна заробітна плата штатних працівників, зайнятих в економіці і соціальній сфері Луцька, зросла в порівнянні з січнем–березнем 2011-го на 18,8% і становила 2302 гривні.

Це в 2,1 раза вище рівня мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму, передбаченого законодавством для працездатних осіб (1074 грн.), повідомили у Головному управлінні статистики у Волинській області.

Вищі заробітки тільки у Нововолинську – 2837 гривень. В області вони дорівнювали 1994 гривні.

У кожних трьох з десяти суб’єктів, що обстежувались, нарахування заробітної плати штатним працівникам були в межах від 2 до 3 тис. грн., в них зайнято 31% працівників міста, у сьомій частині вони були вищими 3 тис. грн. (18%), разом з цим, в кожному дванадцятому підприємстві, де працює 4% лучан, заробітки не перевищували прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

В економіці і соціальній сфері міста (без врахування працівників малих підприємств з чисельністю працюючих менше 10 осіб, та зайнятих у фізичних осіб – суб’єктів підприємницької діяльності) було зайнято 75,7 тис. робітників і службовців (39% найманих працівників області).

У порівнянні з січнем–березнем 2011 року скоротились обсяги вимушеної неповної зайнятості, зокрема кількість працівників, переведених з економічних причин на скорочений режим роботи, зменшилась майже на чверть і становила 4,6 тис. осіб, а число працівників, які перебували у вимушених відпустках різної тривалості з ініціативи адміністрації на період припинення виконання робіт – на 18,8% і 0,7 тис. осіб.

Не все зароблене виплачується вчасно. На кінець березня недоотримали зарплату 969 осіб, в середньому по 2158 грн., хоча загальна сума боргів з початку року скоротилась на 5%.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Лучани заробляють менше за нововолинців
21 травень, 2012, 16:46