Суд взяв під арешт заступника Генштабу АТО Назаренка

Суд взяв під арешт заступника Генштабу АТО Назаренка
Печерський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід для заступника Генштабу АТО Віктора Назарова у вигляді тримання під вартою із можливістю виходу під заставу у розмірі 365 400 гривень.

Генерал-майора підозрюють у службовій недбалості, що призвела до загибелі 49 людей, які перебували на борту літака ІЛ-76, збитого бойовиками «ЛНР» 14 червня, - повідомляє Громадське.ТБ.

Утримання Назарова під вартою вимагала Генеральна військова прокуратура, яка проводила розслідування.

За інформацією відомства, коли Назаров відправив 14 червня літак з Дніпропетровська до Луганська, він точно знав про наявність двох груп бойовиків з ПЗРК, які вирушили до Луганського аеропорту. Про це генерал-майорові повідомили напередодні з Департаменті контррозвідки.

«За свідченням свідків з Генштабу та Міноборони, серед яких Пишняк, Муженко, Віктор Назаров достовірно знав про інформацію від контррозвідки, але не відреагував, що і спричинило трагедію», – заявив прокурор під час засідання.

У свій захист під час судового засідання Назаров доповів про інші обставин справи. Зокрема, він вважає звинувачення необґрунтованими, оскільки вони базуються лише на свідченнях військових, а не експертів.

«Щодо отримання інформації від Департаменту контррозвідки: я отримав її опівночі, коли літаки були в повітрі. Але навіть наявність такої інформації про пересування терористів для військових не є підставою, аби скасовувати проведення операції. Якщо ми маємо інформацію про озброєння противника, то ми не маємо туди рухатись? А як ми будемо добиватись перемоги? Це хибний посил, який був покладений в основу слідчої роботи», – сказав Назаров.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Знайшли крайнього.....
Відповісти
Останні новини
Суд взяв під арешт заступника Генштабу АТО Назаренка
25 листопад, 2014, 21:54