Здавати в оренду квартири стане складніше

Здавати в оренду квартири стане складніше
Держава хоче взяти під контроль громадян, які здають квартири та не декларують отримані від цього доходи.

Про це пише ТСН.

Після запровадження обов'язкової реєстрації населення за місцем проживання, за яку нещодавно з ініціативи регіоналів проголосували нардепи, особам, які, наприклад, на тривалий час приїхали до Києва на заробітки, доведеться реєструватись за місцем проживання, тобто на зйомній квартирі.

Якщо ж офіційно зареєструватись, то орендодавці фактично засвітять свої нелегальні доходи і будуть змушені платити податки. В кінцевому результаті це знову ляже на плечі винаймачів житла.

За словами ініціатора законопроекту про реєстрацію, регіонала Володимира Олійника, даний закон прийнятий в рамках реалізації зобов'язань України перед Євросоюзом для лібералізації візового режиму.

Роз'яснюючи на прохання журналістів стандартну ситуацію, коли людина, приїжджаючи з регіону, влаштовується на роботу в Києві і не може зареєструватися в знімній квартирі, Олійник зазначив, що в цьому випадку власник квартири не хоче оформляти подібні відносини з орендарем не тому, що побоюється претензій на житлоплощу, а тому що здає квартиру нелегально.

Нагадаємо, 18 травня Верховна Рада прийняла закон, згідно з яким в Україні вводиться реєстраційний облік місця проживання та перебування фізичних осіб. Тепер, змінюючи місце проживання більше, ніж на місяць, доведеться реєструватись.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: житло
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Здавати в оренду квартири стане складніше
22 травень, 2012, 16:42