Лучани користуються передовими технологіями енергозбереження

Лучани користуються передовими технологіями енергозбереження
Державне комунальне підприємсвто «Луцьктепло» завершило модернізацію котла ТВГ-8.

На котельні на вулиці Декабристів, 29-в, встановили нові газові струменево-нішеві пальники та автоматику, - повідомляє прес-служба ДКП «Луцьктепло».

Дане обладнання є продукцією вітчизняного виробництва та успішно впроваджується на теплоенергетичних об'єктах України, Польщі та Білорусії.

Відтепер таке обладнання експлуатується і на комунальному підприємстві Луцька.

Струменево-нішева технологія спалювання палива, яка базується на створенні стійкого змішування газу та повітря і стабілізації горіння в котлі, допомогла вирішити проблему збільшення ефективності спалювання газу.

До цього пальник, що застосовувався на котлі, не мав автоматичного регулювання потужності від навантаження, що призводило до значних витрат палива та зменшувало ефективність роботи котла.

«За рахунок покращеного режиму горіння зменшилося споживання
газу і збільшилася виробнича потужність котла. Після встановлення частотних перетворювачів також зменшилося споживання електроенергії. Крім цього, полегшився процес управління обладнанням та його обслуговування», - зазначив відповідальний за експлуатацію майстер котельні №43 Іван Мандзюк.

Результатом впровадження новітніх технологій є не лише ощадне
використання енергетичних ресурсів, зменшення викидів токсичних речовин в атмосферне повітря, а й соціальна відповідальність перед працівниками підприємства.

Раніше працівникам доводилось регулювати процес горіння в ручному режимі.

«А тепер завдяки новим технологіям обладнання стало легшим в обслуговуванні, дозволяє регулювати параметри горіння та подачу повітря автоматично. Завдяки даній технології ми отримали і додатковий комфорт, адже тепер керувати та обслуговувати систему стало набагато легше, зменшено рівень вібрації та рівень шуму, збільшено безпеку виробничого процесу», - зазначила оператор котельні №43 Олени Бихнюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Передові технології енергозбереження, а вікна розбиті засклити у під"їздах багатоповерхівок на Потебні комунальникам слабо.
Відповісти
Останні новини
Лучани користуються передовими технологіями енергозбереження
01 грудень, 2014, 16:25