У Луцьку величезне сміттєзвалище «не помічають» більше 10 років

У Луцьку величезне сміттєзвалище «не помічають» більше 10 років
В одному з районів Луцька роками росте велике стихійне сміттєзвалище, до якого нема діла ні владі, ні власнику землі.

Мова про територію глиняного кар’єру поблизу колишнього цегельного заводу, що у районі вулиці Львівської, біля місцевого парку.

Член ради правління об’єднання громадських організацій «Молодіжна платформа» Юлія Стасюк розповіла, що сміттєзвалище виявили під час нещодавнього прибирання парку. «Прибирали парк на вулиці Потебні, натрапили на цей кар’єр – і просто вжахнулися! Були готові його прибрати, але силами волонтерів, сміттєвих пакетів та рукавичок це зробити неможливо», - каже Юлія Стасюк.

«Та й невідомо, чи спеціальна техніка допоможе: сміттєзвалище все вологе, під ногами все просто провалюється», – додає вона.

Сила звички?..

За словами місцевих мешканців, сміттєзвалище тут з’явилося більше десяти років тому. Непотріб сюди зносили не тільки з навколишніх будинків, а й привозили машинами.

Зараз, запевняють місцеві жителі, сміття уже не викидають, бо неподалік будинків є спеціальні контейнери. Утім на фото добре видно: сміття таки «свіже».

Жителі навколишніх будинків також розповіли: ніхто й ніколи не намагався навести тут лад, хоча не так давно сміття спробували спалити. Утім відходи подиміли, почорніли і лишилися.

Також люди розповідають, що кар’єр зі сміттям належить цегельному заводу, який ось уже кілька років не працює. Та нині у колишнього цегельного заводу, чи то скоріше у того, що від нього залишилося, є кілька власників. Місцеві кажуть: зараз ширяться чутки, ніби на місці колишнього заводу планують збудувати таксопарк, а то й готель.

«Знайти їх неможливо. Та й сумніваюся, що вони підуть на контакт. Завод закрився, частина його території закинута, на іншій частині розміщуються якісь підприємства. І ні в кого нічого не допитаєшся. Тому хочеться, щоб міська влада якось зреагувала на цю проблему. А ми готові допомогти прибрати, дбаючи про чистоту міста, для молоді з наших лав це важливо», – запевнила Юлія Стасюк з «Молодіжної платформи».

Забрати сміття неможливо, – ЖКГ

За словами директора департаменту житлово-комунального господарства Івана Кубіцького, проблема із цим стихійним сміттєзвалищем існує щонайменше 15 років.

«Це звалище влаштували самі лучани. Свого часу доступ до цієї території був перегороджений шлагбаумом. А зараз доступ вільний», – констатував він.

«Звалище знаходиться на межі власності заводу і міста. І забрати звідти сміття неможливо, адже воно у відкосі. Ми час від часу засипаємо його землею для того, щоб було менше проблем», – так описав ситуацію головний комунальний Луцька.

А от міський голова Луцька Микола Романюк про стихійне сміттєзвалище на Львівській від ВолиньPost почув уперше.

«Ясно, що власники повинні дивитися за своєю територією. Від вас я вперше почув про цю ситуацію. У мене такої інформації не було. Але я дам доручення розібратися», – сказав мер.

Депутат Луцької міської ради Андрій Калахан, який, до слова, мешкає неподалік підтвердив, що проблема існує давно.

«Дійсно, раніше там видобували глину для потреб розташованого поруч цегельного заводу. Тут для початку потрібно з’ясувати власників земельної ділянки, де розташоване це сміттєзвалище-кар'єр. Для цього я уже подав відповідне депутатське звернення», – розповів депутат.







Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
тримаємо тему екології на пульсі)
Відповісти
як завжди луцьке бидлоття засрало територію а тепер пальцями тикають що то не вони.цегельний завод вже з десяток років не працює, а вони нагло брешуть шо о заводське сміття. А за патли і носом у ту кучугуру тоді знатимуть як своє гівно за собою прибирати.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку величезне сміттєзвалище «не помічають» більше 10 років
22 травень, 2012, 18:04