На Волині оскаржують нараховані штрафи за невиплату податків

На Волині оскаржують нараховані штрафи за невиплату податків
Майже 95 відсотків рішень органів ДФС щодо донарахувань податків і застосування штрафів залишаються без змін.

Протягом січня-листопада 2014 року до відділу адміністративного оскарження управління правової роботи Головного управління ДФС у Волинській області надійшло 264 первинних скарг від платників податків, - повідомляє прес-служба ГУ ДФС.

Платники податків оскаржували 451 податкове повідомлення-рішення ревізорів.

Фахівці підрозділу адміноскарження у терміни, визначені законом, розглянули 265 скарг і залишили без змін 428 повідомлень-рішень. Повністю або частково скасовано лише 62 повідомлення–рішення. Окрім того, у 10 випадках збільшено донараховані суми податків і розмір застосованих штрафних фінансових санкцій.

«Ця статистика свідчить про дві важливі речі. По-перше, у переважній більшості випадків донарахування та штрафи податкових ревізорів повністю обґрунтовані. По–друге, у випадках некоректних рішень платники податків цілком ефективно користуються правом на адміністративне оскарження. Відтак безпідставні донарахування скасовуються повністю або частково», - зазначає начальник ГУ ДФС у Волинській області Віталій Чуй.

За його словами, якщо платник податків вважає, що має достатньо підстав скасувати рішення податкових ревізорів, то варто пам’ятати, що цей процес повинен відбуватися винятково у законодавчому полі. Тобто платник податків повинен своєчасно - протягом тридцяти днів, звернутися до підрозділу адміністративного оскарження ГУ ДФС в області.

«Оскарження спірних рішень чи дій органів ДФС в адміністративному порядку - достатньо економний та більш динамічний процес, аніж судова тяганина, оскільки виключає судові витрати та витрати на представництво інтересів»- підсумував Віталій Чуй.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині оскаржують нараховані штрафи за невиплату податків
03 грудень, 2014, 11:42