Розповіли про переваги об’єднання районів на Волині

Розповіли про переваги об’єднання районів на Волині
На основі Шацького та Любомльського районів утворили єдине територіально-медичне об’єднання з центральною лікарнею в Любомлі.

Про це розповів 22 травня під час прес-конференції головний лікар лікарні Володимир Дибель.

За словами лікаря, довгий час Шацька лікарня не працювала на повну силу, у ній не було необхідного обладнання для відділень та кваліфікованих кадрів. Її реорганізували в поліклініку так, що деякі відділення перевели в Любомль, а натомість в Шацьку добудували ще один корпус для терапевтичних та педіатричних відділень з новим обладнанням.

Це дозволило обслуговувати більшу кількість людей. За рахунок зекономлених коштів внаслідок реорганізації закупили дві карети швидкої з GPS.

Дибель зазначив, що під час об’єднання районів Гущанську та Головненську дільничні лікарні реорганізували в амбулаторії з денними стаціонарами, що дозволило надавати більшу кількість медичних послуг в цих пунктах.

На базі Любомльської лікарні сконцентрувалася інфекційна, реанімаційна, хірургічна, акушерсько-гінекологічна допомога для двох районів. Крім того, в Любомлі відкрили кабінет гемодіалізу.

Володимир Дибель заявив, що люди, яким необхідно періодично проводити гемодіаліз, можуть тепер їздити відпочивати на Світязь. Раніше вони не могли отримати таких послуг у цих районах. За словами головного лікаря, такими послугами уже скористалися люди з інших регіонів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: медицина
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Розповіли про переваги об’єднання районів на Волині
23 травень, 2012, 11:30